Průmyslovka chce vyloučit 3 grázly, kteří šikanovali nemocnou učitelku

Střední průmyslovou školu Na Třebešíně prošetřuje policie, která zkoumá, zda nemohlo vedení školy zabránit šikanování učitelky Ludmily W. Do průmyslovky, jejíž vedení nyní zvažuje, že studenty vyloučí, se v nejbližších dnech podívá i Česká školní inspekce.

Odbor školství a mládeže magistrátu už Střední průmyslovou školu v Praze-Malešicích, kde se učitelka Ludmila W. několik týdnů potýkala se šikanou ze strany třech svých studentů, navštívil.

Otřesný případ šikany nyní prošetřuje policie a v nejbližších dnech do školy zamíří i Česká školní inspekce. Vedení průmyslovky se ohrazuje, že by v případu nějak pochybilo. A na základě zveřejnění dalších videí podle informací Práva zvažuje, že tři trýznitele vyhodí ze školy.

Fotogalerie

„Ráda bych touto cestou ujistila širokou veřejnost a zejména rodiče žáků, kteří se závadného jednání nedopustili, že vedení školy nikterak nepochybilo. Řešili jsme zárodek případu s maximální odpovědností na základě neúplných informací o tom, co se stalo,“uvedla už dříve v prohlášení zástupkyně ředitele školy Tatjana Kubíková.

Na podzim už podle MF DNES proběhla v hodině šikanované nemocné učitelky, která zemřela začátkem února po několika dnech v nemocnici, takzvaná hospitace - tedy návštěva vyučovací hodiny s cílem poznání úrovně výchovné a vzdělávací práce.

„Hospitační zápis konstatuje, že výuka nebyla v pořádku. Špatně byly například metody výuky. Jediný klad podle zprávy byl přátelský vztah k žákům a to, že učitelka velmi dobře ovládala svůj předmět,“ řekla pro MF DNES Lenka Němcová, ředitelka odboru školství a mládeže magistrátu.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:50 středa 15. června 2016. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 16
  • 14
  • 14
  • 11
  • 11