Neskutečný hyenismus: Žena okradla popálené dítě, měla mu pomáhat

Nevysvětlitelný hyenismus. Jak jinak si vysvětlit jednání jednačtyřicetileté Kimberly Bradfordové z amerického státu New York, která se jako dobrovolnice přihlásila k pomoci osmileté holčičce Safyre Terryové, která jako jediná přežila pohár, při kterém zahynula celá její rodina. Namísto pomoci ale Bradfordová nebohou holčičku okrádala.

Fotogalerie

Malé Safyre Terryové žijící v americkém státě New York je teprve 8 let, ale už prožila více utrpení, než většina dospělých. Celá její rodina zahynula během požáru jejich domu a Safyre jako jediná zázrakem přežila.

Po požáru, který zabil Safyre rodiče a sourozence byla dívenka dlouhou dobu v umělém spánku. Plameny jí připravily o ruku, na jedno oko nevidí, neslyší a celé tělo má pokryté bolestivými popáleninami.

O osudu popálené Safyre se Amerika dozvěděla, když se na internetu zveřejnilo video, ve kterém osamělá holčička prosí neznámé lidi, aby jí zpříjemnili Vánoce bez rodiny a poslali jí přáníčko. Dopisů jí došel neuvěřitelný počet, mimo jiné od prezidenta Obamy s manželkou.

Safyre byla nesmírně vděčná za každý dopis a každý dárek, který jí lidé poslali.

Příbuzní, kteří se Safyre ujali, si kvůli velkému počtu dopisů museli dokonce pronajmout sklad a vyzvat brigádníky, aby pomáhali s otvíráním a tříděním dopisů pro postiženou holčičku. Jednou ze zhruba stovky dobrovolníků byla i Kimberly Bradfordová.

Kimberly Bradfordová se přihlásila jako dobrovolnice na pomoc s rozbalováním dopisů pro popálenou Safyre. Nešlo jí o pomoc postiženému dítěti, ale o vykrádání peněz z obálek.

Namísto pomoci se ale Bradfordová přišla obohatit na bezbranné oběti. Věděla, že soucitní lidé napříč Amerikou posílají Safyre i peníze, šeky a dárkové poukazy. Ty Bradfordová z obálek kradla a nechávala si je pro sebe.

Na zavrženíhodné chování Bradfordové se přišlo, když se pokoušela uplatnit šek vypsaný na jméno Safyre. Policii se podařilo prokázat, že popálenou dívenku okradla v přepočtu minimálně o 50 tisíc korun. Bezcitná zlodějka okamžitě putovala do vazby a hrozí jí několik let vězení.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 úterý 28. června 2016. Anketa je uzavřena.

  • 23
  • 16
  • 12
  • 10
  • 6
  • 5