Jsou Weinsteinovy genitálie „strašidelné“? U soudu se musely ukazovat jeho nahé fotky

Harveyho Weinsteina u soudu v New Yorku popsala jedna z jeho údajných obětí jako „dole znetvořeného“, slavný producent má nahý připomínat muže s vaginou, podle herečky Jessicy Mannové nemá ani varlata. Vyjádření jsou to sice šokující, ale poměrně snadno dokazatelná či vyvratitelná. Stejně se na to dívala soudkyně, která se odhodlala k netradičnímu rozhodnutí: mezi porotci nechala kolovat skutečné nahé fotky Harveyho Weinsteina.

Stal se negativní tváří kampaně Me Too a v Hollywoodu se z uznávaného a vlivného producenta stal kvůli obviněním údajně znásilněných žen naprostý odpadlík. Jenže hysterie okolo Me Too postupně ochladla a u soudu se ukazuje, že věci mohou být ve skutečnosti jinak, než je poškozené popisují.

Naposledy byla například zveřejněna e-mailová komunikace, kde Jessica Mannová flirtuje s Weinsteinem i poté, co ji měl údajně znásilnit v hotelovém pokoji. Dokonce se s ním i v následujících letech scházela.

Nově však ženy vyrukovaly u soudu s novou taktikou a tou je veřejné zesměšnění obžalovaného.

„Bylo to něco hrozného. Byl cítit, jako by se právě po*ral. Promiňte, prostě jako h*vno. Bylo to strašné,“ vyprávěla soudu Jessica Mannová, podle níž nemá producent žádná varlata a nahý vypadá, jako „kdyby byl přeoperovaný“.

Soud se rozhodl na tato obvinění reagovat po svém a v úterý nechal mezi porotci, kde je sedm mužů a pět žen, kolovat nahé fotografie sedmašedesátiletého Weinsteina.

Má Harvey Weinstein skutečně mikropenis a žádná varlata? Porota se u soudu mohla přesvědčit na vlastní oči.

Fotky pořídila kancelář okresního prokurátora 18. června v roce 2018 a v New Yorku bylo nyní z čeho vybírat, protože prokurátor „kinofilmem“ nešetřil a udělal hned 72 fotek nahého Weinsteina.

Snímky byly určeny jen porotcům, novináři museli v danou chvíli opustit soudní síň. Producentovi obhájci sice protestovali, že fotky mají jediný cíl, a to zesměšnit jejich klienta, ale samotný obviněný to bral s nadhledem.

Na otázku, zda může Weinstein potvrdit, že si porota prohlížela jeho nahé fotky, novinářům s úsměvem odpověděl takto: „Ne, prohlíželi si Playboy.“

Soudní proces se slavným producentem je mediálně velmi sledovaný.

V další části jednání se o fotografiích již nemluvilo a bylo zakázáno se k nim vyjadřovat. Soudkyně Joan Illuzziová-Orbonová pouze uvedla, že zvolený postup byl pro celý případ nutný.

„Není to běžná praktika okresního zastupitelství, nikdy nechceme ponižovat obžalovaného. Věříme však, že bylo pro porotu důležité tyto snímky vidět,“ vysvětlila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:59 pátek 5. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 54
  • 49
  • 48
  • 41
  • 37
  • 37