Princezna a emír jdou do války o děti: Začne bitva nejdražších právníků světa

Půjde bezpochyby o nejsledovanější soud roku. Jordánská princezna Hája uprchla svému manželovi, dubajskému emírovi al-Maktúmovi, i s dětmi do Evropy a nyní se hodlá bít o jejich opatrovnictví. O jak krušný spor půjde, dokazují i právnická esa, která si Hája i al-Maktúm najali. Ji bude zastupovat stejná žena, která bojovala za prince Charlese během rozvodu s princeznou Dianou, jeho zase někdejší právnička režiséra Guye Ritchieho!

Bude to boj na ostří nože. Jordánská princezna Hája bint al-Husajnová, někdejší sportovní hvězda a známá britské královské rodiny, prchla začátkem července od svého manžela a dubajského premiéra Muhammada bin Rašída al-Maktúma do Evropy a vzala s sebou i obě jejich děti. O ty se teď budou soudit.

A boj to bude mimořádně zajímavý. Obě strany budou zastupovat největší esa na rodinné právo na světě.

V případě princezny Háji to bude právnička Fiona Shackletonová, jejíž volba rozhodně není náhodná. Jde o ženu, která v minulosti nejednou zastupovala britskou královskou rodinu. A svou nesmlouvavostí si vysloužila přezdívku „ocelová magnolie“.

Fiona Shackletonová s jordánskou princeznou Hájou, kterou bude zastupovat v rozvodové bitvě s manželem.

Jejím bezpochyby nejslavnější případem je rozvod prince Charlese s princeznou Dianou, v němž zastupovala syna královny Alžběty. Diana tehdy sice dokázala vysoudit sedmnáct milionů liber, což je v přepočtu bezmála půl miliardy korun, říká se však, že právě zásluhou Shackletonové přišla navždy o titul Její královská Výsost.

Kromě toho byla Fiona Shackletonová třeba i u rozvodu sira Paula McCartneyho a jeho ženy, přičemž zastupovala bývalého zpěváka kapely Beatles. Také stála za bývalou manželkou legendárního fotbalisty Thierryho Henryho, která neskousla odchod svého muže z londýnského Arsenalu do Barcelony. Dále mezi její klienty patřil třeba zpěvák Liam Gallagher.

Hodně zvučné jméno ale stojí i na straně Muhammada bin Rašída al-Maktúma. Toho bude zastupovat jiná přední právnička, a sice Helen Wardová.

Také ona se může pyšnit hodně našlapaným portfoliem případů. Zastupovala například slavného šéfa formule 1 Bernieho Ecclestona nebo režiséra Guye Ritchieho při rozvodu se zpěvačkou Madonnou.

Hája soud požádala o „příkaz na ochranu před nuceným sňatkem“ a také o ochranu před násilím a vyhrožováním. Před svým manželem, jehož kumpáni už v minulosti překazili útěk jedné z jeho dcer, princezny Latífy, se tak zjevně necítí v bezpečí. 

Al-Maktúm zase chce urychlený návrat dětí do vlastní péče. Rád by také soudně omezil možnosti novinářů, kteří o případu informují.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:04 sobota 30. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 15
  • 13
  • 12
  • 12
  • 9