Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Filip Grznár srazil ženu na přechodu: Zůstala ležet, byla v šoku. Nečekaně mi tam vběhla, řekl

    Filip Grznár na pražské Floře srazil autem ženu. | foto: Zdeněk Kubovský, se svolením

    Stačilo málo a mohlo to skončit tragicky. Nepříjemná událost se odehrála v centru Prahy, když MMA bojovník a kulturista Filip Grznár ve čtvrtek večer způsobil dopravní nehodu nedaleko stanice metra Flora, v blízkosti Olšanských hřbitovů. Expresu popsal, jak se celá událost seběhla.

    Na přechodu pro chodce srazil ženu, která následně v bolestech zůstala ležet na silnici. Dramatickou situaci zachytil čtenář v projíždějícím voze, jehož fotografie ukazují schoulenou ženu na zemi, obklopenou skupinou lidí včetně Grznára, kteří se snažili poskytnout první pomoc.

    Drama se odehrálo kolem 17:30, kdy podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského došlo k tomu, že osobní vozidlo narazilo do chodkyně, která měla přednost na přechodu.

    Filip Grznár na pražské Floře srazil autem ženu.

    Žena byla s poraněními převezena do nemocnice, přičemž příčina nehody byla způsobena nedostatečným brzděním řidiče. Fotografie z místa nehody ukazují, jak starší světlovlasá žena, zjevně ve velkém šoku, drží ruce na obličeji a svíjí se bolestí. Nad ní stojí Filip Grznár a další kolemjdoucí, snažící se posoudit rozsah zranění.

    Filip Grznár na pražské Floře srazil autem ženu.

    Expres.cz slavného kulturistu kontaktoval a zjišťoval, jak se událost seběhla z jeho pohledu. Filip nám řekl, že všechny předpisy dodržoval, žena ale na přechod vběhla bez rozhlédnutí a nestíhal tak auto dobrzdit.

    „Normálně jedu, vidím přechod, tam všude lidi, takže člověk sleduje cvrkot, co se kde děje, dává si pozor. Jel jsem asi dvacet, třicet kilometrů v hodině a brzdil jsem, takže jsem jel extrémně pomalu, což bylo samozřejmě také štěstí. Ale najednou mi tam vlétla žena, už to nešlo dobrzdit. Zřejmě si mě nevšimla, nezaregistrovala mě,“ popsal nám.

    Jak ukazují i fotografie, Filip Grznár vyběhl z auta, aby ženě pomohl, hned také zavolal záchranku. Přestože náraz byl v minimální rychlosti a na autě ani nezanechal stopy, zůstala totiž ležet na zemi.

    „Čekali jsme tam ještě asi dvě hodiny. Byla normálně při vědomí, komunikovala. Ale jak mě neviděla, tak byla v šoku samozřejmě, protože najednou náraz a člověk ani neví, odkud to přišlo. Nechápala, co se děje, ale komunikovala normálně. Já se jí ptal, jestli ji nebolí záda nebo páteř, protože spadla na hlavu. Nikde ale nebyla žádná krev, ani odřeniny,“ vysvětlil.

    Filip Grznár na pražské Floře srazil autem ženu.

    Aktuálně Grznár, kterým samozřejmě celá událost otřásla, čeká na to, až se mu ozve policie. A také a na to, jaké pro něj nehoda bude mít následky.

    „Byla to nešťastná náhoda. Neudělal jsem nic špatně až na to, že jsem si té paní prostě nevšiml. Nepřekročil jsem rychlost, nenadýchal jsem, nenalízal. Také jsem poskytl pomoc. Ale nějaké následky očekávám, protože to prostě bylo na přechodu,“ krčí rameny.

    Fotogalerie