Honění ptáků jako zábava v Prostřenu? Vladimír dostane sebe i hosty do úzkých

Grilovací speciál Prostřeno z Prahy a Středočeského kraje nabídne kromě variací na téma hamburger i exkurz do mezinárodních kuchyní. Na své si přijdou milovníci Francie i Maďarska a nouze nebude ani o svéráznou zábavu. Při té se nejen soutěžící Vladimír pořádně zapotí, a tak nakonec radši zvolí náhradní a méně rizikové řešení.

V pondělí se k plotně postaví strážný Ivan. Soutěžícím bude trochu vadit, že moc pospíchá a na všechny tlačí, aby jedli rychle. I přesto musí všichni čekat, hostitel dojede na fakt, že si náročné menu předem nevyzkoušel. Nakonec se nepovedou ani lívance…

V úterý vaří směnový mistr Vladimír. Vsadí mimo jiné i na bramborovou polévku. Strefí se všem do chuti, nebo budou vůči české klasice výhrady? Bývalý voják z povolání se bude tak soustředit na polévku, až mu uteče omáčka. 

Jako zábavu nabídne Vladimír honění ptáků neboli chytání papoušků, nakonec mu ale dojde, že to nebude dobrý nápad, takže nabídne karetní hru záchod.

Ve středu bude jídlo chystat radiologická asistentka Tereza. Ta zaskočí názvem pokrmu „lehký vývar“. Co v něm bude a nebude bez chuti? Miroslav u Terezy přizná, že nejí mořské plody. Odhodlá se je konečně ochutnat?

V grilovacím speciálu Prostřeno bude úkolem týdnu hamburger.

Produkční Miroslav ve čtvrtek přichystá pečené brambory. Kouzlit se bude hlavně s přelivy k bramborám. Kdo to očekává a kdo bude u stolu překvapen? Hostitel soutěžící seznámí se svým mazlíčkem, slečnou PJ alias Paní Ježkovou. Všichni roztají, mazlíček je to opravdu úžasný, jen Ivan bude mít divný pocit.

V pátek administrativní pracovnice Martina hodně zariskuje přípravou jatýrek a vsadí na časově náročnou francouzskou kuchyni. Chybět tak nebude ani cibulačka. Jako dezert připraví flambovanou hrušku. Jenže dlouhé čekání hosty nebude bavit. Povede se jí nakonec dezertem oslnit, nebo za čas, který potřebuje navíc, získá minusové body? 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 11. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 9
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5