Program Ringa Čecha? Naučit lidi střílet, zrušit „ziskovky“ a přidat peníze za 3. a 4. dítě

František Ringo Čech se diví, že coby zneuznaný socan po něm nesáhlo hnutí ANO Andreje Babiše. Nyní jako republikový lídr Strany přátel občanů odhalil některé ze svých méně známých názorů a také body volebního programu.

SPO by rád vrátil přídomek Zemanovci, aby si je nikdo nepletl s Okamurou, a hodlá přidat straně jeden a půl procenta. „Spojuje nás láska k Milošovi. Dneska v té straně zůstali jen ti nejvěrnější,“ svěřil Ringo Čech reportérům MF Dnes a pochlubil se, kolik že už se Zemanem vypil Becherovky.

Pro prezidenta do volebního klání vymyslel i slogan: „Češi volí Miloše, ne suchara Drahoše!“ Bohužel mu to prý samotná hlava státu rozmluvila jako nevhodné. Zároveň přiznává: „Z militantního demokrata jsem se stal kryptomonarchistou. Jsem pro vládu pevné ruky.“

A má Ringo vůbec nějaký program? Chvíli se zamýšlí a pak začne vyjmenovávat hlavní body. „Zaprvé bych zavedl všeobecnou brannou povinnost na půl roku. Aby se lidé naučili střílet, protože z armády je tady torzo a ozbrojené máme jen myslivce. Zadruhé soběstačné zemědělství, zatřetí bych zrušil všechny neziskovky mimo těch, co pracují ve zdravotnictví nebo s dětmi. Jsou to vyhozené peníze, to nejsou neziskovky, ale ziskovky. A za čtvrté bych zvýšil příplatky na děti za třetí a čtvrté dítě, za to bych dával vysoké částky. Tím bych motivoval Čechy, aby měli děti,“ vykresluje své představy hudebník, textař a malíř.

Následně přichází oblíbené téma migrační krize, ke kterému se Čech vyjadřuje velmi jadrně. „Invaze bude tak masivní, že se neobejde bez násilí. Když přijde migrant do supermarketu a vidí všechny ty krásné věci, bude je chtít taky. I ty blondýny, které tam chodí. A tak si to všechno vezme. Bude chtít, co máme my, a bude to chtít hned,“ říká superlídr SPO a dodává, že migranty budou vyhánět z Evropy Rusové: „Kozáci budou napájet své koně u Vltavy. Jen doufám, že tu nezůstanou.“

Nakonec přichází řeč i na domácí politickou scénu. A koho vůbec nemusí? Pražskou primátorku slovenského původu Adrianu Krnáčovou. „Ta nemůže být primátorkou. To je, jako kdyby Lafata byl v čele Slavie. Není razantní, nemá tah na branku,“ odepisuje nepříliš populární figuru v čele hlavního města.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:08 pátek 22. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 57
  • 15
  • 10
  • 9
  • 6
  • 6