Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Projde skrz tělo a rozdrtí vše, na co narazí. Střelec z fakulty se vyzbrojil tak, aby nebylo úniku

    Vraždění plánoval s předstihem, doslova o něm snil. Naznačuje to alespoň telegramový účet masového vraha Davida K., jehož pravost ještě policie ověřuje. Mladý student téměř jistě spáchal dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese minulý týden, ve čtvrtek ráno popravil svého otce a následně se vydal na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, kde svou zvrácenou vražednou jízdu zakončil. Vyzbrojil se na to tak důkladně, aby jeho oběti neměly šanci přežít.

    David K. si totiž na půdu univerzity přinesl vedle balistické vesty a zřejmě i dalších zbraní a výbušnin také dlouhou zbraň AR-15 ráže 308. Tak ji alespoň dle fotografie odhadují experti včetně toho, kterého oslovil Expres.

    Zbraň se proslavila během války ve Vietnamu, americká armáda ji používá dodnes. Je tedy zřejmé, že se jedná o velice účinnou samonabíjecí pušku, podle bývalého inspektora a metodika střelecké přípravy Pavla Černého, kterého oslovil server Aktuálně.cz, ostatně na trhu vyjde na 200 tisíc korun.

    David K. ji nejspíš použil proto, že v ráži 308, tedy s velkými náboji, jsou její účinky devastační. Na internetu lze dohledat řadu videí nejrůznějších testů toho, jaké škody v těle napáchá.

    „Pracovala jsem v traumatických centrech a za svou dosavadní desetiletou kariéru jsem zakročovala u nespočtu obětí útoků střelnou zbraní. Je velmi těžké taková zranění léčit, protože problém není pouze průnik střely do těla, ale i to, co kulka napáchá během toho, co prochází tělem. A střela z dlouhé zbraně, jako je AR-15, nejenže pronikne skrz tělo, ale roztříští na kusy vše, čím proletí. Vidíme devastující zranění a častokrát jsou lidé mrtví dříve, než se dostanou do péče lékařů. A přestože my se snažíme dělat to nejlepší, spoustu pacientů ztratíme,“ popisuje například na jednom z videí Katrina Green, ambulantní specialistka z Nashvillu.

    Tuto zbraň masový vrah použil.

    Zdá se proto, že se masový vrah David K. na svoje řádění dlouho připravoval a velmi pravděpodobně si šetřil peníze na co možno nejničivější zbraň. Tu si navíc opatřil puškohledem, díky čemuž pak mohl z ochozů fakulty odstřelovat lidi na ulici.

    Život si pak ale podle policie vzal pravděpodobně brokovnicí. Kolik dalších zbraní si na fakultu přinesl, ale kriminalisté neuvedli.

    Fotogalerie