Diskuze

Expres testoval Českou poštu: Poslali jsme křehký balík do ruky. A co se stalo?

Redakce Expresu, v reakci na sérii článků o České poště, obdržela od vás, čtenářů, desítky naštvaných zpráv a mailů, ve kterých si vesměs stěžujete, že čekáte doma na balíček, načež vzápětí zjistíte, že ve schránce máte výzvu k jeho vyzvednutí. V dalším Expres testu jsme proto nemohli jinak, než balíkové služby České pošty otestovat. Došel, nebo nedošel?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to naprostá sračka to co říkají. Průměrný pošťák co rozváží denně od 80 - 180 balíků začíná dřít brzo ráno. musí si natisknout výzvy, převzít si balíky, naložit si je do nákladních vozů, bez ohledu na velikost a váhu (jako se mi stává že přepravuji 90 kilové kovadliny) a vyráží na cesty okolo 8-9 hodiny ranní. Když vyráží musí si naplánovat trasu kterou vyhledává sám podle předtištěných map ( žádné GPS nebo lokalizátory ) pouhé mapy ve který stejně nejsou napsány všechny adresy kvůli novostavbám které nejsou registrovány a v tehdy pravá zábava začíná. představte si to kdyby na každý balík bylo vyčleněno 3-5 minut tak krát 80 balíků je to 5,5 hodiny a to mluvíme o čistém času strávených jen u předání balíku a kde je čas na přejezdy ? Z pravidla každý pošťák objíždí 4 obce tzn. 15 minut když by jste chtěli jen projet obcemi, ale když máte z 6 metrovým Boxerem zajet do každé ulice tak jen objezdy vychází na další 3-4 hodiny, a to zdaleka není vše. Úkolem pošťáků není jen předávat balíky ale taky svoz balíků na centrálu ať z obecních pošt tak od malých soukromníků a popravdě ti jsou celkem vybíraví co se času týče. Takže ve finále po sečtení všech časových výloh vychází tak že když průměrný pošťák přijde do práce v 06:00 tak končí v 18:30 a z celého dne má zaplaceno maximálně 8 pracovních hodin.

Takže pro všechny lidi co si neumí představit jak jsou některé práce nedoceněny si vzpomeňte, až vám přijde balík na pošťáky kteří se snaží za všech nepříznivých podmínek doručit balík a potěšte ho aspoň malým dýškem, které mu dělají 40% výplaty.S poděkováním Jiří Gottwald

0 0
možnosti

A co jako? Každý den je toho úplně jiný množství, takže se dost těžko určuje v kolik hodin to přesně bude...krom toho, když člověk nebude doma, tak si prostě zajde na poštu...buď si to nechá poslat na adresu, kde bude k zastižení nebo se nedá nic dělat...Kdyby jste raději místo nesmyslnýho testování a psaní článků o něčem, čemu vůbec nerozumíte, si tam zkusili jít dělat, tak by jste opravdu zjistili, jak to tam chodí a takovýhle blbosti vůbec nepsali....Já na poště dělám, takže o tom vím víc než vy a rozhodně to není jenom tak, jak prezentuje váš "vážený, seriozní a především kvalitní" web.

0 0
možnosti

Taky souhlasím.Z výběru společností,které doručují zásilky patří pošta určitě k tomu lepšímu.U nás to funguje úplně stejně-balíky od pošty 9:30-11:00,ale radši si volím volbu "balík na poštu".Mám opravdu už odpor ke společnostem PPL a DPD kdy vícekrát mi nepřijde např 2-3 dny žádné info(ani o převzetí zásilky) a hodinu,neli méně před doručením mi volá řidič, a to je v podstatě první a poslední info o zásilce.A nahánět narychlo známé,kteří by to mohli přebrat se Vám opravdu nechce.Naposled už jsem to nechal vrátit.

1 0
možnosti

J50a68n 56L92.

26. 4. 2016 12:22

Na Českou poštu si v zasadě nemohu stěžovat. Když můžu, vyberu si pro přepravu balíku právě ji. Asi je to hodně o zaměstnancích na místní pobočče. Už si ani nepamatuju, kdy mi pošta naposledy poškodila balík. Zatímco u PPL a podobných zásilkových firem, je doručení poškozeného balíku tak minimálně 50 na 50.

Zkuste si nechat poslat něco těžšího - třeba strunovou sekačku. Loni 3x po sobě mi ji doručili poškozenou. Pokaždé byla po pádu na motor.

0 0
možnosti

K nám chodí pošťačky vždy ve stejnou dobu (9:30 - 11:00), takže s tím problém nemám.

1 0
možnosti