Útok v Dubí se otáčí: Romské matky obviňují Davida, že je bil do tváře!

Jak už jsme vás v minulých dnech informovali, za brutální bitku na koupališti v Dubí, kde skupina Romů napadla mladíka Davida (25), zatím padlo jediné obvinění. Teď se ukazuje, že romští účastníci konfliktu popisují vše úplně jinak než ostatní návštěvníci. Až se zdá, že snad ani nebyli na jednom koupališti. Policie proto žádá všechny svědky incidentu, aby se přihlásili na lince 158.

Nepřestanu mu být vděčná

Celá roztržka začala tím, že jeden chlapeček začal topit druhého chlapečka. Cizí paní, která byla v brouzdališti se svou dvouletou dcerou, se rozhodla zasáhnout. Topeného klučinu vytáhla a druhému vynadala, že se to nedělá a že mu mohl ublížit. Následně měla dorazit jeho matka a ženu nejprve slovně a pak fyzicky napadnout. 

Začala mi nadávat. Pak mě bila do hlavy, obličeje i krku a tahala mě za vlasy. Vedle jsem slyšela křik mojí vyděšené dcery,vzpomíná napadená. V té chvíli přiběhl mladík David a útočnici od ženy odtrhl. Tím ale strhl hněv skupiny na sebe. Napadená se dostala z brouzdaliště ven a společně s dcerou přivolala policisty. Sama viděla, jak jejího zachránce mlátí asi devět lidí. Přiskakovali další a další, jako kdyby si chtěl bouchnout každý, než přijede policie. Nikdy mu nepřestanu být vděčná, že se mě zastal,“ dodala. Romská útočnice již byla obviněna z výtržnictví a násilí proti skupině osob a proti jednotlivci. Hrozí jí až tři roky odnětí svobody.

Mlátili ho jen dva

Zcela opačně vidí situaci matka chlapce, který měl ostatní děti v brouzdališti napadat a topit. Tvrdí, že děti si jenom nevinně hrály a cákaly na sebe vodu. Celý konflikt podle ní odstartovala až žena, která se mezi děti připletla. Ta paní chytla mé dítě za ramena, začala s ním třást a křičet: ‚Už tě mám plné zuby, už mě se*eš!‘ A hodila s ním, jak s kusem hadru, do bazénku,“ popsala svědkyně. „Vzala jsem své dítě, které bylo v šoku, a odešla jsem zpět na deku,tvrdí. 

Do konfliktu se pak zapojila její kamarádka, která je právě tou – zatím jedinou – obviněnou. Svědkyně také zpochybnila hrdinství Davida, který měl být napaden poté, co přispěchal „bílé“ ženě na pomoc. První zaútočil David M., který vběhl do bazénu a surově odhodil romskou ženu, která se v bazénku prala s českou ženou, a udeřil ji pěstí,“ řekla svědkyně, která zároveň odmítla, že by se na mladíka vrhla větší skupina mužů. Podle ní se s Davidem prala jen napadená spolu se svým bratrem.

Zbitý mladík, který po útoku skončil na měsíční neschopence se zlámanými žebry, vyraženými zuby, proraženou tváří a zlomeným nosem popisuje situaci následovně: Viděl jsem, jak paní, bohužel romského původu, nadává jiné paní a v tu ránu ji začala tahat za vlasy a začala ji mlátit hlava nehlava. Snažil jsem se je odtrhnout. Paní začala mlátit hlava nehlava i mě a v tu ránu tam naskákalo asi sedm dospělých tmavších chlapů a začali mě tam bít. Po chvilce mě asi dva nebo tři chytli, drželi mi ruce a mlátili mě, kopali mě hlava nehlava.“

Kdo má pravdu, ukáže až další vyšetřování. Police stále žádá svědky, aby se přihlásili k výpovědi, a byla by vděčná i za video nebo foto záznamy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:58 úterý 11. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 9
  • 9
  • 7
  • 6
  • 5