Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dominik Feri hlásí návrat na sítě: Špatný rok, povzdechl si. Schytal tvrdou kritiku

    Po podzimním rozsudku se definitivně stáhl z veřejného života. Dominika Feriho, který dostal tři roky natvrdo za dvě znásilnění a jeden pokus o něj, ovšem zlákala nová sociální síť Threads. Postěžoval si na ní, že rok 2023 nestál za nic. A dočkal se hodně ostrých reakcí.

    Platil za nejtalentovanějšího politika, mladí lidé k němu vzhlíželi a na Instagramu atakoval milionovou hranici. Kariéra se ale exposlanci za TOP 09 Dominikovi Ferimu s obviněním z několika znásilnění sesypala jako domeček z karet.

    Právě populární sociální síť ještě v průběhu ostře sledovaného soudního líčení využíval k tomu, aby na ni prezentoval svoji obhajobu. Vinu totiž celou dobu zarytě odmítá. Když ale počátkem listopadu dostal tři roky natvrdo, stáhl se úplně.

    Rozsudek je zatím nepravomocný, Feri podal odvolání a na odvolací soud zatím čeká. Soudkyně v prosinci požádala o prodloužení lhůty pro vyhotovení rozsudku kvůli složitosti případu.

    Historicky nejmladší český poslanec se mezitím nečekaně vrátil na sociální sítě. Přihlásil se na Threads, platformu společnosti Instagram, která platí za jakýsi Twitter pro mladé. Posteskl si tam, jak pro něj byl rok 2023 složitý.

    „Kdyby byl tenhle rok ryba, tak ji hodím zpátky,“ napsal Feri, který si také do bia u svého profilu připnul audiozáznam závěrečné řeči svojí obhajoby u soudu. Zjevně tak je i nadále odhodlán svoje jméno očistit.

    Dominik Feri

    Jenže za status si Dominik Feri kromě bezmála osmi stovek lajků vysloužil také pořádně ostrou kritiku. Řada lidí mu píše, že litovat by neměl uplynulého roku, ale spíše let předešlých. Tedy těch, kdy se podle soudu měl dopouštět sexuálních útoků.

    „Jako aby se na ty vaše prasárny nepřišlo? Spíše byste potřeboval vrátit X let zpět a nebýt prase,“ píše jeden z mnoha diskutujících, zatímco jiní Feriho zasypali nejrůznějšími narážkami na to, že příští rok dost možná stráví za mřížemi.

    Fotogalerie