Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nerudová se pustila na tenký led, antikampaň Turkovi jen pomáhá. Bude debata poslední tečka?

    Danuše Nerudová duel s Filipem Turkem odmítala, teď se mu postaví. Antikampaň...

    Danuše Nerudová duel s Filipem Turkem odmítala, teď se mu postaví. Antikampaň hnutí STAN ale lídrovy koalice Motoristů a Přísahy jen pomáhá. | foto: Profimedia, Instagram

    Na první pohled odvážný krok. Danuše Nerudová se konečně vzepře „zlému šovinistovi“ a za všechny ženy, menšiny a ty, kterým není budoucnost planety ukradena, se mu postaví v duelu. Jenže Filip Turek z ostré antikampaně hnutí STAN jenom těží a dnešní duel na CNN Prima News může být poslední tečkou.

    Hnutí STAN spustilo kampaň proti Filipu Turkovi plošně. Video s ostrým vyjádřením na jeho adresu zveřejnila nejen Nerudová, ale také šéf strany Vít Rakušan, Jan Farský a mnoho dalších.

    Danuše Nerudová ještě včera zveřejnila prohlášení, proč se s Turkem nakonec rozhodla utkat v debatě. A dneska se do něj opřela znovu.

    Co na to Filip Turek? Nic. Na výpady nereaguje, zveřejňuje pouze meme koláže, ve kterých si z antikampaně hnutí STAN dělá legraci. Prostě jen nechává Nerudovou dělat za něj kampaň.

    Nic lepšího si přát nemohl. Volební potenciál koalice Motoristů a Přísahy sice v uplynulých týdnech vyskočil poměrně vysoko, reálné odhady se ale stále točí kolem pětiprocentní hranice. Stále se totiž najde dost lidí, kteří Motoristy považují tak trochu za recesi.

    To může hnutí STAN týden před volbami změnit. Že do něj na sociálních sítích pálí samotný Vít Rakušan, lídryně kandidátky a několik poslanců, dodává Filipu Turkovi váhu. Zkrátka ho staví do pozice, že kdo volí Turka, volí proti Nerudové. A spousta lidí proti Nerudové volit chce.

    Ostatně víme, jak antikampaň pomáhá Andreji Babišovi...

    Debata jako poslední hřebíček?

    Kývnutí na účast v duelu, kterému se dosud Danuše Nerudová vyhýbala, působí určitě sympaticky. Lídryně hnutí STAN se ale pouští na tenký led.

    Jestli je totiž něco v tomto předvolebním období parketou Filipa Turka, pak jsou to právě debaty. Lídr koalice Motoristů a Přísahy v nich působí jistě, argumentuje věcně a s rozvahou, nenechává se strhávat k přestřelkám.

    Zvlášť v otázkách kolem Green Dealu má nabito, problematiku coby tvář motoristického prostředí zná do detailu, dokáže reagovat téměř na jakýkoliv argument.

    To Danuše Nerudová úplně sebejistě nepůsobí, první superdebata na CNN Prima News se jí nepodařila vůbec. V těch posledních se sice začala zlepšovat, příliš mnoho lidí si ale nemyslí, že to na Turka bude stačit.

    Střet dvou světů jako lep na diváka

    Duel mezi dvěma znesvářenými politiky se stal hlavním lákadlem zpravodajské televize CNN Prima News. Tento prestižní zápas bude součástí pořadu „360 stupňů“, kde ho bude moderovat zkušený Michael Půr. Televize očekává, že vyostřená debata přitáhne velké množství diváků.

    „Jde o totální protipóly, které symbolizují nejen eurovolby, ale i různé pohledy na svět, život, současnost a budoucnost. Tito kandidáti se nenávidí jak offline, tak online. Jsou to dva nejsledovanější politici nejen na sociálních sítích, kteří se poprvé utkají tváří v tvář. Tento duel si nedávno všiml i ministr vnitra,“ sdílel na sociálních sítích editor a komentátor CNN Prima News. „Těšíme se, že jim tento souboj férově odpískáme.“

    Očekávaný duel mezi Nerudovou a Turkem stejná stanice odvysílá dnes večer ve 21:30.

    Fotogalerie