Na shledanou, už to vypněte. Odcházející Písařovicovou rozplakala nervózní Peroutková

Moderátorka Daniela Písařovicová (41) se rozhodla opustit stálý post v hlavní zpravodajské relaci a v Událostech, komentářích, kdy svým krokem překvapila zejména diváky České televize, u nichž patřila mezi oblíbené zpravodajky. Přestože se ještě do konce roku v hlavních zprávách ukáže, před pár dny moderovala svoje poslední Události, komentáře a na konci se dostavily slzičky.

Jedna z hlavních tváří České televize Daniela Písařovicová se nedávno rozhodla opustit veřejnoprávní stanici a loučení to bylo srdečné z obou stran. Vedení doručila svou výpověď a ti jí zase poděkovali za její služby krásným vzkazem, který umístili i na svůj Twitter, pod nímž se to hemží vzkazy diváků, že jim pohledná moderátorka bude chybět.

Přestože ani jedna strana neuvedla, proč se tak Daniela rozhodla, ostatně televize důvody znát nemusí, a pokud je sama Písařovicová neřekne, dá se jen spekulovat například o tom, že moderátorka možná už cítila tlak na vlastní soukromí, jelikož téměř neslezla z obrazu. Pravda je, že stanice má za ni i tak důstojnou náhradu, ostatně tak jako za nás všechny, všichni jsme v zaměstnání samozřejmě nahraditelní.

Prostor tak dostaly dvě schopné moderátorky, Jana Peroutková a Linda Bartošová, které už dlouho vystrkovaly profesní růžky a bylo jen otázkou času, kdy se tyto dvě dámy posunou výše, neboť si to obě bezpochyby zasloužily.

A právě Jana Peroutková, která si odbyla svou živou premiéru v hlavním zpravodajství teprve nedávno, byla tou, která se s Písařovicovou loučila při její poslední relaci v Událostech, komentářích.

Na Daniele nebylo do konce vysílání znát, že by čekala něco víc než jen obyčejný pozdrav pro diváky, i proto bylo celkem fajn sledovat, jak se její poslední vstup proměnil v slzičkové údolí.

Těsně předtím než měla zmizet z obrazovky, se na ni Peroutková obrátila se slovy: „Dnes to byly tvoje poslední Události, komentáře a já bych ti za všechny, kteří tento pořad připravují, chtěla poděkovat. Dnes jsem dělala mezi editory takovou sociologickou sondu a ptala jsem se jich, čeho si na tobě váží jako moderátorky nejvíce.“

Sama Peroutková byla z toho tak nervózní, že se trochu přeřekla a s úsměvem přiznala, že si musela tyto body napsat na ruku, což byl popravdě takový příjemně lidský moment, když si jeden uvědomí, že i vyškolení profesionálové z ČT mají trému, když dojde na improvizaci.

„Mám tahák, protože jsem strašně nervózní,“ smála se Peroutková a odhrnula si rukávy, aby mohla číst z ruky.

Jana Peroutková si čte tahák na ruce.

„Odzbrojující spontánnost, úsměv a pečlivost, ať jsi šťastná, Danielo,“ řekla jí Peroutková a zlomil se jí hlas.

V ten moment se Písařovicové zalily oči slzami a nezmohla se na nic než na slovo děkuji, a když převzala od hosta kytici na rozloučenou, roztomile mávla do kamery: „Na shledanou, už to vypněte.“

Písařovicová skončí v hlavní zpravodajské relaci nejspíše až posledním dnem v prosinci a od ledna se stanou s největší pravděpodobností právě Peroutková a Bartošová stálými moderátorkami Událostí. Doposud tam byly podle vyjádření ČT jako posily v době pandemie a případné karantény moderátorů.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:00 úterý 20. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 185
  • 58
  • 30
  • 29
  • 24
  • 18