Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Díky koronaviru mají diváci dalšího hrdinu: Je to Dan Stach, vyhmátl Jurečku z rouškového pokrytectví

    Zpravodajství kolem pandemie koronaviru zvládá Česká televize podle diváků s přehledem. Značný podíl na tom má zejména moderátor Daniel Stach. Bývalý reprezentant České republiky ve vodním slalomu neúnavně referuje diváky o vývoji situace s klidem, viditelným přehledem a zapálením zároveň. „Já bych si ho uměla představit jako prezidenta,“ komentuje třeba jedna z nadšených divaček.

    Fantastická rétorika, přehled, zkušenosti. To vše čiší z pravidelných výstupů moderátora Daniela Stacha na ČT24, kde informuje o nových poznatcích kolem pandemie koronaviru v Česku i ve světě.

    Stach směrem k divákům funguje jako mediátor, rádce, dalo by se říct, že i psycholog. O nepříznivém vývoji situace referuje s klidem, jeho výstupy působí uklidňujícím dojmem.

    Stojí za tím nejen skvělá rétorika a celkově fakt, že se na Stacha divákům dobře dívá, ale samozřejmě i jeho zkušenosti. Je hlavním moderátorem redakce vědy České televize, jako takový zpovídal už několik laureátů Nobelovy ceny a dalších světově významných vědců.

    Sám dostal od Akademie věd ČR čestnou medaili Vojtěcha Náprstka za zásluhy v popularizaci vědy.

    „Tohle je momentálně nejlepší moderátor na ČT. Inteligentní, vzdělaný, s úžasnými přehledem. Zvládne každou situaci. Moc si ho vážím a jeho pořad nikdy nevynechám,“ pochvaluje si Stacha jeden z diváků.

    Daniel Stach se v Hyde Parku setkal s řadou laureátů Nobelovy ceny a vědců.

    „Inteligentní a skvělý člověk pan Stach. Jeho informování je přehledné, jasné a je mu dokonale rozumět, a to nemyslím jen v mluvení, ale i co se týká informací. Tleskám a děkuji mu,“ přidává se další.

    Jiní jej označují třeba za jednoho z nejlepších moderátorů ve světě.

    „Uměla bych si ho představit jako svého nového prezidenta!“ píše dokonce Stachova fanynka.

    Divákům se také velmi líbilo, jak vyhmátl Mariana Jurečku z KDU-ČSL, kdy ukázal na jeho pokrytectví. Stach moderoval noční relaci vysílání ČT24 po tiskové konferenci, kdy vláda vyhlásila omezení pohybu lidí. Jurečka apeloval po telefonu, aby všichni nosili roušky.

    „A vy ji zítra na jednání budete mít?“ zeptal se Stach a Jurečku docela překvapil, ten slyšitelně zaváhal, protože na otázku nebyl připraven. „No, udělám pro to maximum,“ vytáčel se poslanec. Stach: „Co to znamená?“

    „Podívám se do kombajnu, jestli mi nějaká nezbyla ze zrní, nebo mi manželka ráno ušije,“ odpověděl Jurečka, který se jako morální autorita moc nepředvedl.

    Příklad, jak se jakožto moderátor veřejnoprávní televize v takto krizové době chovat, by si z Daniela Stacha mohl a měl vzít třeba takový politický moderátor Václav Moravec.

    Ten ani přes šířící se paniku mezi občany neváhá šít do vlády, například v posledním díle pořadu Otázky Václava Moravce tepal ministra životního prostředí Richarda Brabce.

    Je jasné, že Václav Moravec je tu jako politický komentátor v roli opozice, je to ten, který zastupuje nepřítomnou druhou část politického spektra, ale v době, kdy jsou lidi nervózní a země najela na nouzový režim, je daleko lepší vysvětlování, byť do úmoru, než kritika.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 14. července 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      1558
    • Trapas
      122
    • Tvl
      61
    • Cože
      41
    • Sladký
      36
    • Haha
      34
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...