Psychopat, dojdeme si pro něj! Na zaměněného vraha chtěli lidé uspořádat lynč

Mimořádně chaotická situace nastala poté, co se ostravský střelec Ctirad V. dal na útěk. Policisté v tu chvíli zveřejnili fotografii klíčového svědka, ovšem s popiskem, že právě on je hlavním podezřelým. V internetových diskuzích se mezitím rozhořely diskuze, v nichž někteří přáli mladíkovi s iniciálami J. S. trest smrti a psali, že mu to, že je vrahem, kouká z očí!

Mladý doktorand J. S. si v úterý prošel peklem. Poté, co v ostravské nemocnici došlo k zastřelení šesti lidí, skončil v poutech jako jeden z podezřelých. To navíc nebylo všechno, policie zveřejnila jeho fotografii s tím, že právě on je z masakru podezřelý.

Na sociálních sítích i v internetových diskuzích se v tu chvíli rozpoutal lynč. Mnozí začali volat po tom, aby byl kvůli J. S. obnoven trest smrti. Spousta lidí psala, že je mu zlost vidět už z očí.

„Psychopat už od pohledu. Okamžitě tu zrůdu zastřelit,“ psali někteří. „Pojďme ho najít v ulicích sami,“ vyzýval další člověk k tomu, aby byl muž zlynčován.

Lidovky dokonce citují člověka, který z mladého doktoranda udělal radikálního islamistu! „Muslim vym*daný,“ stálo v diskuzi.

Zaměstnanci nemocnice se během útoku schovávali před útočníkem.

Výhrůžek bylo na internetu stovky, možná tisíce. Chvíle hrůzy musela nepochybně prožívat i rodina J. S., která si pravděpodobně myslela, že právě on je ostravským vrahem, a všechny komentáře musela číst.

Policie se nakonec mladému muži omluvila a on její omluvu přijal. Někteří ho, paradoxně opět právě v internetových diskuzích, nabádali, aby žádal odškodné. To ale nakonec odmítl.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:25 pátek 10. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 61
  • 60
  • 55
  • 50
  • 50
  • 47