Skandál v USA: Majitel gymu zakázal trénink na podporu gayů. A už padají vyhazovy!

O pořádný rozruch se postaral majitel crossfitové posilovny CrossFit Infiltrate z amerického Indianapolis. Ten totiž zatrhl speciální trénink, který měl být na podporu členů LGBT komunity. Jedno jediné rozhodnutí způsobilo neutuchající nepokoje, a dokonce už jeden člověk dostal výpověď.

Vše začalo tím, že Ryan Nix, který je členem již zmíněné posilovny, navrhl, aby se v gymu konal speciální trénink, jehož smysl by byla podpora LGBT komunity. Majitel posilovny mu ale poslal odpověď, kde stálo, že se tento trénink neuskuteční, jelikož „jde proti bohu“.

Aktivisté z LGBT komunity si totiž jako heslo veškerých takovýchto akcí zvolili anglické slovo „pride“, což je v překladu pýcha. A právě to údajně majiteli gymu vadí. 

„Zdraví zahrnuje tělo, emoce, vztahy a ducha. V protikladu zdraví, jak jej bůh stvořil, je pýcha,“ psal boss posilovny v již zmíněném mailu.

To, co přišlo poté, by se dalo nazvat doslova popravou posilovny a všech, kteří s názorem majitele vyjádřili svůj souhlas. 

Nejprve zmizel účet posilovny CrossFit Infiltrate z Facebooku. Pak byla tělocvična uzavřena i oficiálně. Brzy poté došlo na bojkot ze strany LGBT aktivistů a netrvalo dlouho a na světě byla první oficiální výpověď.

Té se dočkal Russel Berger, tiskový mluvčí společnosti CrossFit, který podpořil majitele posilovny a za svůj postoj stejně jako onen majitel čelil ostré kritice aktivistů hájících zájmy LGBT komunity.

„CrossFit Infiltrate je veřejně trestán LGBT aktivisty za odmítnutí pořádat workout Indy Pride. Chtěl bych osobně poděkovat majitelům za to, že stáli za svým přesvědčením, že odmítli oslavovat hřích, a dodávám jim odvahu ve chvíli, kdy čelí netoleranci ideologického hnutí, které odmítá nechat existovat byznys, který s ním nesouhlasí,” zastal se majitele posilovny Berger.

Ani ne 24 hodin po vyjádření podpory byl Berger, který pro společnost dlouhé roky doslova dýchal, bez váhání vyhozen. 

Společnost CrossFit potvrdila, že Berger, o jehož příběhu napsal i uznávaný americký list Washington Post, byl vyhozen, protože jeho názory nereflektovaly názory společnosti.

„Taktika některých lidí z LGBT komunity vůči nesouhlasu je existenční hrozbou pro svobodu slova,“ napsal například Berger, který stál u zrodu crossfitu v USA a teď se ocitl bez práce kvůli rozhněvaným aktivistům.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:38 neděle 7. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 11
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8