Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Měchýřovka“ Nerudová se obula do Okamury: Celé se jí to vrátilo jako bumerang

    Danuše Nerudová a Tomio Okamura se do se v Partii ostře pustili. | foto: CNN Prima News

    V Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News dlouho nebylo takhle dusno. Stačilo, aby proti sobě usedli Danuše Nerudová (STAN) a Tomio Okamura (SPD) a bylo vymalováno. Moderátorce dalo dost práce, aby hosty udržela v patřičných mezích. Ostrá hádka se pak přesunula na sociální sítě, kde padala hodně ostrá oslava i z úst neúspěšné prezidentské kandidátky. Stalo se tak poté, co lídrovi opoziční strany vzkázala, že jeho voliči neumí česky a neměli byt mít volební právo.

    „Škoda, že jsem při tom slovním průjmu pana Okamury nedostala šanci reagovat. Opáčila bych mu totiž, že pokud si skutečně myslí, že ten, kdo neumí pořádně česky, by neměl mít volební právo, pak bych mu ráda sdělila, že by zřejmě přišel o mnoho svých voličů, kteří mi píší,“ rýpla si v neděli večer Danuše Nerudová. Stalo se tak šest hodin poté, co se v Partii Terezie Tománkové dostala do ostrého sporu s lídrem SPD Tomiem Okamurou.

    „Na základě řady nenávistných vzkazů, které mi po Partii od jeho příznivců přišly, si troufám tvrdit, že by se SPD mělo více obávat diktátu z češtiny než z Bruselu,“ doplnila politička, která na kandidátce STAN zkusí štěstí ve volbách do evropského parlamentu.

    „Jediným výsledkem této obstrukce je to, že jsme se dozvěděli, že vy a pan Babiš máte velký močový měchýř,“ řekla v Partii.

    Do Okamury se navezla proto, že lídři SPD a ANO ve Sněmovně hodiny a hodiny mluvili, aby znepříjemnili projednávání korespondenční volby. To politika dost rozčílilo a své oponentce vmetl do tváře, že jeho projev neviděla, a tak lže, když tvrdí, že se z něj nic nedozvěděla. To už měla Terezie Tománková plné ruce práce, aby znesvářené strany uklidnila.

    Danuše Nerudová a Tomio Okamura se do se v Partii ostře pustili.

    „Já jsem ten váš výkon viděla. Zkuste se příště lépe připravit a pak budete možná schopna reagovat hned. Takto potřebujete několik hodin, abyste vymyslela tweet,“ vzkázala jí na síti X jistá Kačenka, která poukázala na to, že zatímco v Partii lapala po dechu, hodiny poté už byla silná v kramflecích.

    „Žiju v zahraničí a nikdy jsem nepociťoval, že by mi někdo aktivně či pasivně znemožňoval volit. Odjakživa my, co v zahraničí žijeme, volit můžeme. Nechápu proto, co to ta paní Nerudová mele,“ rozčílil se v jedné z facebookových diskuzí Karel, který léta žije v zahraničí a necítí se být ochuzen o své právo volit.

    Danuše Nerudová a Tomio Okamura se do se v Partii ostře pustili.

    „Nevidím důvod, proč bych měl volit, když ani v dané zemi nežiju, tohle je především na občanech, co v ČR žijí, využívají její systém a platí tam daně. Opravdu nechápu, proč někdo stále říká, že konečně občané žijící v zahraničí budou moci volit. Volit můžeme a vždycky tomu tak bylo. Ta paní je blázen a je úplně mimo,“ doplnil na adresu neúspěšné prezidentské kandidátky.

    „Já jsem ten váš výkon viděla. Zkuste se příště lépe připravit a pak budete možná schopna reagovat hned. Takto potřebujete několik hodin, abyste vymyslela tweet,“ vzkázala jí na síti X jistá Kačenka, která poukázala na to, že zatímco v Partii lapala po dechu, hodiny poté už byla silná v kramflecích.

    Tomio Okamura strávil řečněním deset hodin a čtyřiačtyřicet minut.

    Opět se ukázalo, že v přímých konfrontacích Nerudová ztrácí a nesnáší je moc dobře. A je úplně jedno, kdo se proti ní postaví. V politice bohužel musí počítat i s tím, že její oponenti budou hlasitější, nebudou s ní jednat v rukavičkách, byť by se to od nich očekávalo, a nejednou padne i nějaký ten ostrý výraz. I na takové chvíle by měla být připravená a ne se hned rozklepat jako osika, případně kolem sebe začít bez rozmyslu kopat.

    „Dosavadní dnešní populistická exhibice Tomia Okamury, která nepřinesla vůbec nic, vyšla daňové poplatníky na cca 4 miliony Kč. Za to mohlo být například zrekonstruováno pět školních tříd. Aneb politika pro lidi v praxi,“ vyčíslila Nerudová obstrukce Okamury.

    Další důkaz toho, že podobné duely neumí řešit a neví si v nich rady. To, že je pak na síti chytrá jako rádio, to je věc druhá. Potřebné body jí to nepřihraje. Protože i ti, kdo Tomia nemusí, političce vzkázali, že to, co ona sama předvádí, je čirý populismus...

    Fotogalerie