Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Brutální týrání psa v Česku: Přežil kulky do hlavy i tlamy a následné pohřbení na skládce

    Českem otřásl případ brutálního týrání pejska Bennyho | foto: Instagram

    Na sociálních sítích se objevily fotografie pětiletého psa, který doslova vstal z hrobu. Těžce poraněný a vysílený pejsek byl nalezen mužem z Olomoucka na skládce hlíny, kde měl být v domnění, že je mrtvý, pohřben. Na místo okamžitě dorazily pracovnice z Unie práv zvířat, pejska za pomocí pána naložily do auta a odvezly na nejbližší veterinární kliniku, kde se z celé situace zděsili.

    Zubožený pes má být podle informací neziskové organizace Běh pro útulky registrovaný na ženu nevalné pověsti a 5 let starý. Krev na hlavě mu mělo způsobil pět diabolek vystřelených klasickou vzduchovkou z bezprostřední blízkosti, které mu zatím neznámý pachatel střelil do hlavy s jasným záměrem psa zabít.

    „Pravděpodobně v domnění, že je pes mrtvý se dotyčná bezcitná zrůda rozhodla psa zakopat. Je dost pravděpodobné, že na místo popravy psa odvedl, střelil a jednoduše ho zde zahrabal. Nejspíš ho ani ve snu nenapadlo, že pes je jen v bezvědomí a že krutou ránu osudu přežil, proto se ani nenamáhal ho zakopávat nějak hluboko,“ stojí v příspěvku organizace Běh pro útulky s tím, že tato nedbalost pejskovi zachránila život.

    Pes ležel pod zemí 2 až 3 dny

    Podle veterinářky a prvotního ohledání stavu pejska ležel pes jménem Benny pod zemí 2 až 3 dny. V současné době se pejsek nachází na klinice Jaggy Brno, která byla ochotna pejska hospitalizovat a poskytnout mu maximální veterinární péči.

    „Momentální diagnóza je, že jedna diabolka těsně minula páteř, obě oči má poškozené, ale je naděje, že alespoň na jedno oko uvidí,“ uvádí organizace Běh pro útulky a dodává, že momentální odhad veterinárních nákladů je 55 tisíc korun.

    PES, KTERÝ VSTAL Z HROBU

    Včera večer jsem pracoval, když mi přišla zpráva od kamarádky Olgy: Viděls toho psa? To je šílené

    Spolek Unie práv zvířat psal: Tento příběh předčí ve své děsivosti nejeden hororový příběh. Jeden pán z Olomoucka našel při venčení svého psa na skládce hlíny, úplně zbědovaného zabláceného vysíleného a těžce poraněného pejska. Na místo dorazily kolegyně z Unie práv zvířat z.s. Magdalena Huserova a Barča Vašíčková. Pejska za pomocí pána naložily do auta a odvezly na nejbližší veterinu.

    Pes je registrovaný na ženu nevalné pověsti, 5 let starý. Krev na hlavě způsobilo pět diabolek vystřelených klasickou vzduchovkou z bezprostřední blízkosti, které mu kdosi střelil do hlavy s jasným záměrem psa zabít.

    Pravděpodobně v domnění, že je pes mrtvý se dotyčná bezcitná zrůda rozhodla psa zakopat. Je dost pravděpodobné, že na místo popravy psa odvedl, střelil a jednoduše ho zde zahrabal. Nejspíš ho ani ve snu nenapadlo, že pes je jen v bezvědomí a že krutou ránu osudu přežil Proto se ani nenamáhal ho zakopávat nějak hluboko. Tato nedbalost pejskovi zachránila život. Podle veterinářky a prvotního ohledání stavu pejska byl pes pod zemí 2-3 dny.

    V současné době je pejsek na klinice Jaggy Brno, která byla ochotna pejska hospitalizovat a poskytnout mu maximální veterinární péči. Momentální diagnóza je, že jedna diabolka těsně minula páteř, obě oči má poškozené, ale je naděje, že alespoň na jedno oko uvidí. Momentální odhad veterinárních nákladů je 55 000,- Kč.

    ❗Spojil jsem se se spolkem a ihned posíláme 22.000 Kč na jeho léčbu ❤️

    Prosím, myslete na Bennyho a pokud se chcete přidat, zasíláme i účet 2901198295/2010 variabilní symbol 002 nebo QR kod pro platbu. Vše po dohodě převedeme spolku ❤️

    AKTUALNÍ ZPRÁVA O BENÍKOVI♥️
    Benny se sám postavil, vyčůral a najedl se! Na Jaggy v Brně dělaji všichni, co mohou. I oni jsou z jeho situace zděšení. Benny má otok pod krkem, soudě podle okolností se domníváme, že při té střelbě ho museli uvázat ke stromu, aby se NECUKAL

    4. února 2024 v 8:29, příspěvek archivován: 5. února 2024 v 12:13

    Aktuální stav Bennyho

    Benny má mít otok pod krkem. Otok zřejmě způsobilo uvázání ke stromu, aby se necukal. Veterináři také zjistili, že měl čtyři broky v tlamě. Dobrou zprávou je, že se statečný hrdina Benny sám postavil, vyčůral a najedl. Během zítřka by měl být propuštěn do domácího léčení. Otázkou ale je, jak se cítí po psychické stránce, jelikož takový hrůzostrašný zážitek se jen stěží vymaže.

    Fotogalerie