Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Opozice vánoční projev Fialy rozcupovala: Pochvalu dostal jen za poděkování lidem!

    Zatímco strany vládní koalice vánoční projev premiéra Petra Fialy (ODS) chválí a hodnotí jako velmi podařený, opozice jejich optimismus rozhodně nesdílí. „Největší problém této vlády není to, že má tragické výsledky, ale to, že si to nechtějí připustit,“ nechal se slyšet předseda stínové vlády opozičního hnutí ANO Karel Havlíček. „Milé děti, do teď jsem vám lhal, ale od nového roku bude všechno lepší,“ parafrázoval slova šéfa kabinetu Tomio Okamura (SPD).

    „Vánočním projevem Petr Fiala ukázal, že je odtržený od běžných lidí a odmítá si připustit odpovědnost za současnou situaci. Ve svém proslovu premiér potvrdil, že největším problémem této vlády nejsou tragické výsledky, ale to, že si to nechtějí připustit,“ reagoval na vánoční projev premiéra Petra Fialy (ODS) šéf stínové vlády opozičního hnutí ANO Karel Havlíček.

    „To v důsledku znamená, že nelze očekávat zásadní zlepšení. Místo, aby s trochou pokory řekl, že toto nezvládli a tohle udělají pro to, aby se to napravilo, tak se budou chytat každého stébla a vysvětlovat, jak dobře vše ustáli a jaké světlé zítřky nás s nimi čekají. Co vnímám pozitivně, že snad poprvé poděkoval lidem za to, jak se s nelehkou situací dokážou vyrovnat,“ doplnil.

    Servítky si nebrala ani šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Některé pasáže dokonce označila za nepravdivé. Chyběla jí také omluva za nezvládnutou inflaci. „Teď se nic neláme, teď my jenom díky krokům této vlády doháníme něco, co jsme mohli mít už dávno za sebou jako ostatní země,“ řekla pro CNN Prima News.

    „Dnešní projev premiéra Fialy: Milé děti, do teď jsem vám lhal, ale od nového roku bude všechno lepší,“ napsal v reakci na slova premiéra šéf SPD Tomio Okamura na svém Facebooku.

    Premiér Petr Fiala (ODS) svůj projev pro Česko přednesl na 2. svátek vánoční.

    Zato strany vládní koalice jsou nadšené. „Byl to projev realistický, vyvážený a velmi lidský,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

    „Obsahoval vizi, představení řešení i optimistický výhled do budoucna. Jeho klid, věcnost a slušnost jsou vlastnosti, které naši zemi spojují ve vánočním čase ovlivněném obrovskou tragédií,“ uvedla šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

    Fotogalerie