Pavel zemřel na tuningovém srazu, akce pokračovala: Opilci vypadávali z aut i motorek!

Tragická událost se v pátek odehrála na srazu milovníků rychlých aut Car Wars v Panenském Týnci. Během závodu tam zemřel teprve jednadvacetiletý Pavel, který seděl na sedačce spolujezdce. Stalo se tak po srážce dvou aut, jejichž řidiči byli podle zjištění policie pod vlivem alkoholu. Akce ovšem pokračovala dál, a to i přes odpor veřejnosti. A došlo k dalším nehodám.

Jednadvacetiletý Pavel zemřel při večerním závodu. Auto, v němž jako spolujezdec seděl, se podle všeho porouchalo na trati a nebylo osvětlené.

Mezitím už ale odstartovalo další auto, jeho podnapilý řidič si porouchaného vozu nevšiml a napálil to do něj v plné rychlosti. Záchranáři Pavla z vraku vytáhli a vrtulníkem ho převezli do nemocnice. Tam vážným zraněním podlehl. 

„Byl jako moje druhá půlka a je to extrémně těžké jakkoliv se s tím vyrovnat,“ smutní na Facebooku Pavlova sestra. Sdílela také číslo transparentního účtu, z něhož se budou platit výdaje, a poprosila, aby rodině poslali videa či fotografie z místa nehody všichni, kdo jimi disponují.

Právě rodina zesnulého Pavla viní pořadatele Car Wars Martina Krátkého z toho, že za tragickou nehodu může. Krátký se brání, že teprve policie musí vyšetřit, kde se stala chyba. Sám je prý ze smrti na akci zdrcený.

Evidentně ne tolik zdrcený, jak by být mohl. Sraz tuningových nadšenců totiž pokračoval i nadále, a to přes odpor mnoha lidí, kteří svůj nesouhlas s absencí jakékoliv piety vyjadřují na sociálních sítích.

Jednadvacetiletý Pavel zemřel při tragické nehodě na Car Wars.

A že bylo na Car Wars pořádně rušno. Instagramová skupina Idioti za volantem, která se zaměřuje na bezohledné řidiče na českých silnicích, zveřejnila dvě různá videa z akce. 

V jednom z nich sedí na motorce pár, dívka vzadu má helmu pouze v podpaží. Řidič ovšem po chvíli zvedne motorku na zadní kolo, načež spolujezdkyně spadne. Stroj pak narazí do auta před ním.

Jiné video, natočené v sobotu, tedy den po Pavlově tragické smrti, zase ukazuje skupinu několika mládežníků sedících v kabrioletu značky Mercedes. Jeden z nich ve chvíli, kdy auto zatáčí, vypadne na silnici, několikrát se převalí a zůstane ležet.

„Koukám, že letos byl na Car Wars samý blbec. Býval to fakt povedený sraz, ale teď aby se tam člověk bál o svoje zdraví i o svoji káru,“ komentuje jedno z videí milovnice automobilů Mája.

„Já sám organizoval nejeden sraz a to, co se děje na Car Wars, je ostuda! To ani nemluvím o celkové kvalitě srazu jako takového, dříve se sešla parta lidí, co si navzájem ukazovali káry, večer přátelsky popili a poklábosili. Dnes to s tuningem nemá nic společného, jeden se předvádí před druhým. A to radši nezmiňují tu tragickou událost,“ míní další nadšenec do rychlých strojů.

Teprve v úterý spolek Car Wars oznámil, že vzhledem k páteční tragické události pozastavuje činnost na letišti v Panenském Týnci.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 10. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 25
  • 15
  • 6
  • 6
  • 5