Opilá seniorka šla na WC a spadla ze srázu: Ze Svratky ji táhli kladkostrojem

Jako hub po dešti poslední dobou přibývá namol opilých seniorek, které budí veřejné pohoršení a zaměstnávají strážníky a záchranáře. Naposledy to pořádně roztočila šestašedesátiletá žena v Brně, která se posilnila „jedním“ vínem a šla si ulevit do křoví. Spadla však ze srázu a skončila ve Svratce, odkud ji vytáhli až kladkostrojem.

Jestli je letošní léto na něco bohaté, pak na opilé seniorky na jihu Moravy. Před týdnem policie zasahovala v kempu v Pasohlávkách, kde namol opilí prarodiče „hlídali“ dvouletého vnuka. Všímavý lodník výletní lodě si v přístavišti všiml alkoholem znavené dvojice s malým dítětem, o které se evidentně nebyla schopná postarat. 

„Hlídka našla pouze čtyřiapadesátiletou pokálenou v křovisku spící ženu. Její o dva roky starší manžel se na místo připotácel později,“ informoval tehdy policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že o dítě se mezitím obětavě starali jiní rekreanti. Povedená babička nadýchala čtyři promile, její muž „jen“ dvě. Vnuk skončil v brněnském Klokánku, kde si ho museli vyzvednout rodiče, kteří tou dobou byli na druhém konci republiky.

Jihomoravští muži zákona si ale moc dlouho neodpočinuli. Před pár dny zasahovali u zvlášť pikantního případu, kde hlavní roli opět sehrál alkohol.

„A zase to víno! Tentokrát si strážníci museli z kladek, lan a karabin sestrojit vlastní kladkostroj, aby zpod téměř kolmého srázu vyprostili starší ženu. Ve Veslařské ulici se zřítila do Svratky a hlídce řekla, že předtím trochu popila,“ informovali na Facebooku.

„Hlídka se k ní musela spustit s využitím slaňovací techniky. Aby ji mohli vytáhnout do příkrého svahu, museli z karabin, lan a kladek sestrojit kladkostroj. Do vyprošťování se potom zapojily hned dvě hlídky,“ popsal zásah mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Seniorka záchranářům přiznala, že měla jedno víno. „Tím jedním ovšem měla na mysli jeden litr. Zdravotníci ji potom ošetřili a odvezli do nemocnice,“ doplnili strážníci.

Příběh opilé důchodkyně nápadně připomíná událost, která se stala před devíti lety na Vysočině. Televize Nova tehdy odvysílala reportáž o ženě z Jihlavska, která se na jedenáct hodin zaklínila pod kořenem stromu. Dnes se o ní učí na vysokých školách a existuje jen málo lidí, kteří by video „Bába pod kořenem“ neznali.

„Přísahám, že se do toho kmenu znovu zaklínila a já jsem ji vytahoval. Ona by se z něho zase sama nedostala,“ líčil reportér David Pik vznik slavné reportáže, který nápadně připomíná pověst o Prometheovi přikovaném na skále, pro Radio Wave. 

Paní Zdena překvapivě souhlasila s rekonstrukcí nočního dobrodružství, v němž svou roli také sehrál alkohol a toaleta.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:52 středa 1. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 7
  • 5
  • 5
  • 4
  • 4