Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dokonalý projev vítěze Johnsona: Možná se vám třásla ruka, vzkázal opozičním voličům

    Má pověst cvoka, co je každou chvíli středem pozornosti. Ale zároveň je i skvělým a zkušeným politikem, což právě proběhlé volby jasně ukázaly. Boris Johnson dovedl konzervativce k drtivému vítězství a hned nato se blýskl mimořádně povedeným proslovem. „Možná se vám třásla ruka, když jste nám svůj hlas dávali. Věřte, že vaši podporu nikdy nebudeme považovat za samozřejmost,“ řekl opozičním voličům.

    Britské volby mají jasného hrdinu. Boris Johnson dovedl konzervativce k nejlepšímu výsledku od dob slavné Margaret Thatcherové a už nic nebrání tomu, aby zemi vyvedl z Evropské unie.

    Že je ještě mnohem více prvotřídním politikem než šaškem, za něhož ho mnozí mají, ovšem nedokázal jen skvělým výsledkem. Kladně hodnocen byl i jeho následný projev, do kterého neváhal zapojit i obecenstvo.

    „S tímhle mandátem a s touto většinou budeme konečně schopni udělat co?“ zakřičel britský premiér do davu. „Dokončit brexit!“ uslyšel.

    „Dávejte pozor! Protože tato volba znamená, že dokončení brexitu je nyní nezvratné, jednoznačné, je to nesporné rozhodnutí britského lidu. Tímto volebním rokem jsme ukončili všechny ty ubohé hrozby druhého referenda,“ prohlásil dále.

    Boris Johnson přednesl neuvěřitelný projev.

    Johnson ale nezůstal zdaleka jen u komentování teď již nezvratně se blížícího brexitu. Hodně silné dojmy budí jeho pokorný vzkaz směrem k voličům. 

    Johnson totiž věděl, že do čela ho dostaly i hlasy voličů opoziční Labouristické strany, již vedl Jeremy Corbyn. Část jeho projevu proto mířila právě na voliče, kteří se s ohledem na brexit přiklonili ke konzervativcům, aby se dosáhlo konečně hladkého vystoupení z EU.

    „Mám zprávu pro všechny ty, kteří pro nás včera hlasovali. A zejména pro ty, kteří pro nás hlasovali poprvé. Možná jste nám svůj hlas jen propůjčili a nejste toryové z přesvědčení, ale řeknu vám to, co jsem před jedenácti lety říkal občanům Londýna, který byl považován za město labouristů. Možná se vám třásla ruka, když jste lístek vhazovali do koše Konzervativní strany, a možná se v příštích volbách vrátíte k Labouristické straně. Pokud tomu tak je, jsem pokorný za to, že jste mně i nám všem dali důvěru, a vězte, že nikdy nebudeme vaši podporu považovat za samozřejmost,“ řekl Johnson a sklidil za to obrovský potlesk.

    Politikův úspěch se měří i tím, jak moc dokáže oslovit voliče z druhé strany.

    Ujistil také, že zemi z Evropské unie vyvede do konce ledna.

    „Ze všech sil budu pracovat na tom, abych vám dokázal, že jste se nezmýlili. Politici za posledního tři a půl roku mrhali vaší důvěrou, ale teď to skončí. Jednatřicátého ledna se znovu chopíme kontroly nad svými hranicemi, nad svým obchodem. Máme na to mandát od lidu,“ prohlásil.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:19 sobota 11. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      147
    • Tvl
      42
    • Haha
      39
    • Trapas
      38
    • Sladký
      37
    • Cože
      35
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...