Jedenáct mrtvých při požáru paneláku v Bohumíně, lidé skákali z dvanáctého patra

Požár v panelovém domě v Bohumíně si vyžádal jedenáct lidských životů. Podle očitých svědků se někteří obyvatelé domu snažili holý život zachránit skokem z okna, na místě zasahuje hned několik jednotek hasičů. Požár měl být založen úmyslně.

Velmi tragické následky má požár, který v sobotu v odpoledních hodinách vypukl v bytě, jenž se nachází v jedenáctém patře panelového bytu v Bohumíně. K místu vyjelo hned několik jednotek hasičů, již se jim ale nepodařilo zachránit jedenáct životů.

„V odpoledních hodinách jsme měli nahlášený požár výškové budovy. Po příjezdu jsme zjistili, že došlo k požáru v jedenáctém patře a jeho rozšíření do dalšího patra. V tuto chvíli máme lokalizovaný požár a provádíme jeho likvidaci,“ řekl mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Podle očitých svědků mělo z okna bytu v dvanáctém patře panelového domu vyskočit pět lidí. „Požár má tragické následky. Můžeme potvrdit, že pět lidí vyskočilo z okna dvanáctého patra, zjišťujeme přesný počet obětí, podrobnější informace zatím nemáme. Příčina požáru je v šetření,“ dodal.

Mluvčí policie Karolína Bělunková sice nejdříve mluvila o deseti obětech, její informace ale následně pro ČT24 upravil šéf moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček, který uvedl, že uhořeli tři dospělí a tři děti. Pět lidí z horního bytu ve snaze se zachránit vyskočilo z oken, všichni zemřeli na následky zranění.

Podle informací reportéra deníku Právo požár vznikl úmyslně, a to po neshodách v rodině, kdy někdo z bytu měl rozlít benzín a byt zapálit. Policejní mluvčí Bělunková tyto informace ale zatím nechala bez komentáře.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:16 neděle 6. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 32
  • 26
  • 26
  • 25
  • 25