Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Znovuzvolený Babiš: Kopanec do vlády Petra Fialy! Ten gratuloval s ironií

    Andrej Babiš (69) poměrně hladce obhájil post šéfa hnutí ANO. Na sněmu dnes obdržel 88 z 98 hlasů a k tomu neměl žádného protikandidáta. Prvním místopředsedou hnutí ANO zůstává místopředseda Sněmovny Karel Havlíček, který rovněž neměl protikandidáta.

    Andrej Babiš (69) obhájil post předsedy hnutí ANO. Na celostátním sněmu v Praze hlasovalo 98 delegátů, neplatných hlasů bylo nula. Andrej Babiš získal 88 hlasů pro, proti byl jeden, devět delegátů se zdrželo. Babiš je šéfem ANO nepřetržitě od jeho založení.

    „Děkuji moc, nebudu říkat, že jsem to nečekal. Zvolili jste si práci, dřinu a tah na branku. Musíme vyhrát evropské volby, nepodléhejme klamu, že to máme jisté. Přijedu s obytňákem a pojedeme po krajích a budeme mluvit s lidmi,“ řekl Babiš delegátům po zvolení, jak uvádí Seznam zprávy.

    Babiš se po znovuzvolení již stihl vyjádřit na Instagramu, kde je v posledních měsících velmi aktivní. Na této sociální síti uvedl, že politika pro něj nikdy nebyla cílem života či vrcholem kariéry.

    „Co mě ale přimělo v politice ještě zůstat, je veliká podpora, které se mi dostává nejen od členů hnutí ANO, ale především od občanů, které už druhým rokem dře z kůže současná vláda neschopných amatérů a všehoschopných asociálů,“ nebral si servítky bývalý premiér.

    Andrej Babiš se znovu stal předsedou hnutí ANO.

    „Naším cílem bylo, je a vždycky bude především zlepšovat lidem život. V tom se lišíme diametrálně od Fialovy vlády,“ dodal Babiš s tím, že úkolem hnutí ANO je se v roce 2025 vráti do vlády po pětiokoalici znovu uklidit celou zemi.

    Reakce Petra Fialy

    Na sociální platformě X (dříve Twitter) se již vyjádřil také premiér Petr Fiala (59). Před dvěma lety Andrej Babiš tvrdil, že je to naposledy, co kandiduje na předsedu hnutí ANO. Při zkušenosti s věrohodností jeho slov nepřekvapuje, že byl dnes opět zvolen předsedou. Blahopřeji mu. A přál bych si, aby se v Poslanecké sněmovně choval více jako politik než jako král chaosu, osobních útoků, polopravd a lží,“ uvedl se značnou ironií Fiala.

    Fotogalerie