Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz
    Premium

    Koukalová & Konečný: Slunce, seno, junior. Klusák si zrežíroval svých pár facek

    Celý článek jen pro členy

    Chcete číst prémiové texty bez omezení?

    Předplatit se slevou až 45 %
    To jsou pořád programy, vanilkové zmrzliny, nanuky, generátory volebních plakátů, ale pak jede Vít Klusák náhodou na polévku do Ústí nad Labem a má s sebou Andreje Babiše mladšího, čímž postrčí celou volební kampaň. A nebudeme dělat žádné fóry na tohle téma, jelikož pozadí je přímo děsivé.

    Nemusíme asi připomínat, co se stalo na zahájení volební kampaně Hnutí ANO v Ústí nad Labem, protože mnohem zajímavější je to, co se stalo po konfrontaci předsedy strany Andreje Babiše a jeho syna z prvního manželství, kdy stále ještě rozzuřený junior odcházel od otce, za ním se jak včely za kytkou táhli novináři a junior se neustále otáčel někam dozadu, kde se dovolával režiséra Víta Klusáka, aby jim to šel celé vysvětlit.

    Tam se taky poprvé ukázalo v plném světle, jaká je jeho vazba na Andreje Babiše mladšího, který Klusáka používá nejen jako řidiče, ale i jako mluvčího, doprovod, ochránce a šedou eminenci. Improvizovaná tisková konference na ulici mezi hroznem lidí z tisku dala nahlédnout hlouběji za oponu celé akce a není to veselý pohled.

    Zatímco junior po akci poskakoval jako lumpácké dítě, které se radovalo, že udělali badass věc a vykradli s kámošem něčí sklep, Klusák byl vážný a snažil se manévrovat mezi otázkami, které mu evidentně nebyly příjemné, a působil zaskočeně, protože mu v tu chvíli zřejmě došlo, jak to celé podělal a že tohle asi nebude mít dobrý vliv na jeho pověst.

    U té jeho propracované historky s polévkou a náhodou bychom se ho i možná zastali, protože celé Klusákovo vysvětlení zní tak blbě, že to nahrává staré pravdě, že nic není tak blbějšího jako realita, ale o to tady přece nejde.

    Klusák přiznal, že juniora kontaktoval on sám, navíc ho poznal ve Švýcarsku, když byl za kamerou reportérů Kubíka a Slonkové, kteří se vydali do Ženevy v roce 2018 vypátrat juniora na vlastní pěst. Klusák také dodává, že mu nabídl kontakty do médií v Česku, a můžeme tedy s jistotou říct, že je tím, kdo přivedl juniora do Česka před volbami, což je docela podstatná část celé story.

    Klusák jel pátrat do Ženevy po juniorovi, pak ale tvrdil, že ho zná jen pár...

    Junior pak cestoval na Jižní Moravu, kde parodoval otcovy fotky, následně zahájil útoky proti němu a během toho se kolem něj už definovala parta lidí jako Šafr, Hovorková, Novotný, Kmenta, Suchánek coby piárista Milionu chvilek, a to celé pod taktovkou Klusáka.

    Následovala oslava juniorových narozenin, dort s nápisem NE! a pivo s Kalouskem, což je první signál, že celá tato akce má vazby na TOP 09, tedy všude se prolíná jakési předvolební téma.

    Juniora nabízejí do médií a následují rozhovory, kdy nejvýraznějším byl ten v Reflexu u Čestmíra Strakatého, je čím dál aktivnější na Twitteru a vulgárně se vymezuje proti otci, kterému kromě nadávek začal říkat „Bureš“.

    Ve finále přichází osobní konfrontace, kdy junior vstupuje do voleb na celostátní úrovni, protože to video viděli úplně všichni.

    A kdo je opět u toho? Vít Klusák.

    Tři dny po incidentu, kdy to Klusák dostává ze všech stran, přichází se sáhodlouhým vysvětlením o náhodě a o polívce a vysvětluje to tak, že junior je jeho blízký přítel, jemuž jde jen o to vyřešit konflikt s otcem a on mu pomáhá, přičemž odmítá politické pozadí, což je prostě směšné a dělá tím ze sebe většího vola, než dosud v celé kauze byl.

    Podle jeho vyjádření prý juniora za tak krátkou dobu poznal tak moc, že si ho dovolí srovnávat s otcem a píše, jak je mladý Babiš lepší, vyrovnaný a klidný, ovšem mezitím se na juniorově Twitteru v nočních hodinách děje toto:

    Andrej Babiš mladší a jeho noční výlevy na Twitteru.

    Jestliže celá akce měla být o tom, že „zatopíme starýmu a bude to strašná prdel“, tak se to aktérům vymklo z rukou, kdy je zřejmé, že tady zcela chybí rozlišovací schopnost, jak takové konání může a rozhodně bude působit na voliče, protože jedinými podporovači tohoto chování jsou ti, kteří Babiše stejně volit nechtějí.

    Kampaň má být o tom přesvědčit nerozhodnuté voliče a nejlépe přetáhnout ty z jiných stran, v tomto „Klusák a ta parta“ selhávají na celé čáře, protože nikdo z aktivních politiků to vůbec nekomentuje, aby si nedejbože neumazal ani rukáv. Babišovi voliči jsou mimo sebe a hrozí reálná šance, že ti, kteří nevědí, co s hlasem, mu to hodí „na vztek“.

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    Můžete kdykoliv zrušit
    + 2 měsíce zdarma na Canal+
    Premier League WTA

    Roční

    490
    890 Kč
    Předplatit
    Ušetříte 400 Kč
    Následně 890 Kč/rok
    + 2 měsíce zdarma na Canal+
    Premier League WTA

    Dvouleté

    990
    1 690 Kč
    Předplatit
    Ušetříte 700 Kč
    Následně 1690 Kč/2 roky
    + 2 měsíce zdarma na Canal+
    Premier League WTA

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 čtvrtek 6. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      310
    • Trapas
      37
    • Tvl
      26
    • Haha
      18
    • Cože
      11
    • Sladký
      9
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...