Středa 8. května 2024, Den vítězství

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Diskuze

    Neselhala policie, ale rodina! Proč na místě nebyl odstřelovač? Šándor o čtvrtečním masakru

    Podle bezpečnostního experta Andora Šándora (66) bylo jen otázkou času, kdy se na území České republiky odehraje podobný teror, jako ve čtvrtek odpoledne na Filozofické Fakultě Karlovy Univerzity v Praze. Uznávaný odborník v rozhovoru pro Expres.cz mimo jiné popsal, proč podle něj neselhala policie a rozebral následky krvavého masakru. „Za mě je to selhání rodiny toho pachatele,“ tvrdí Šándor.
    Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
    Děkujeme za pochopení.

    Nevím, proč obviňuje rodinu. Sám říká, že lidé mívají více zbraní a nebezpeční nejsou. Neměl trezor - třeba si říkali, že si ho pořídí časem, i když to není podle pravidel. Rodina nemusela o ničem vědět, střelba je častý koníček.

    1 1
    možnosti

    Já to vidím stejně jako pan Šándor. Základ problému je v té rodině a i oni měli šanci nejdříve identifikovat možné signály, že není něco v pořádku.

    A bagatelizace dodržování pravidla (trezor) k držení zbraní je z vaší strany právě ten princip, který vede k přehlížení toho, že se něco posouvá špatným směrem. Trezor máte mít před zamýšleným pořízením si druhé střelné zbraně a ne si říkat, že si ho asi pořídíte, když už je jich devět.

    0 1
    možnosti

    P16e94t69r 94L18a57b46a75j

    23. 12. 2023 12:29

    Pan Šándor jako obvykle skvělý. Věcný, racionální, bez stříkajících emocí. Kéž by takoví byli i ti, kteří jsou za řídicími pákami.

    Podle mě výrazně k současnému rozdělení společnosti přispívají ti nejvíc viditelní - politici. Chovají se jako by byli na dobytém území. Žádný respekt k opozici a k jiným názorům. A to ani když je těch protinázorů většina. Oni přece jednou vyhráli volby (i když pro dosažení většiny se třeba spojili s naprostými názorovými protiklady, jen v zájmu udržení koryt), tak se nemusí na nic a na nikoho ohlížet, že. Po nás potopa.

    4 1
    možnosti