Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Strana nemakačenků se zbytečným a ufňukaným primátorem! Udženija vyhlásila válku Pirátům

    Pandemie nepandemie, na pražském magistrátu se válečná sekera zakopávat nebude! Šéfka zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija vyhlásila válku Pirátům a rozjela twitterovou smršť, ve které je označila za stranu nemakačenků a pražského primátora Zdeňka Hřiba dokonce za zbytečného a ufňukaného. Nadále se tak stupňuje předvolební boj mezi dvěma tahouny opozičních koalic.

    Udženija vše odstartovala zveřejněním úryvku rozhovoru pirátského předsedy Ivana Bartoše, který tvrdí, že zatímco v Poslanecké sněmovně nemá jeho strana problém spolupracovat s ODS, její pražská sekce právě s Alexandrou Udženija v čele je „kapitolou sama o sobě“.

    „Chápu, proč se o mě Ivan Bartoš otírá a téměř vylučuje spolupráci mezi ODS a Pirátskou stranou. Já ji vylučuji v tuto chvíli také, protože mají v čele nemakačenka. Vždy jsem kladla vysoké pracovní nároky na sebe i kolegy. Za naši práci hovoří výsledky,“ šla Udženija do protiútoku. 

    A je jasné, koho především označením „nemakačenko“ myslela. Pražská ODS dlouhodobě brojí proti primátorovi Zdeňku Hřibovi, posledně se kvůli tomu dostala do křížku s TOP 09, když výměnou za schválení Markéty Pekarové Adamové jako lídryně kandidátky do sněmovních voleb požadovala spolupráci právě při Hřibově sesazení.

    „Pan primátor Hřib v té nejkritičtější fázi pandemické krize nedělá vůbec nic. Je naprosto zbytečný, městské části si musely poradit bez něj. O tom je i můj tweet a to je také důvod, proč ho ODS, jako vítěz voleb v Praze, chce odvolat,“ zajela Udženija do Hřiba jmenovitě.

    Alexandra Udženija a Petr Fiala

    „Tak například: Zatímco Praha 2 má naočkovanou skoro polovinu seniorů 80+, primátor Hřib pouze fňuká do médií a má připraveno velké NIC. Ale fotky na sociálních sítích má hezké,“ rozvedla útok na primátora.

    Hřib nenechal poznámky své oponentky bez povšimnutí.

    „Pražská ODS je skutečně speciální případ. Například Praha 2 nedávno svěřila stamiliony ztrátové firmě, jejíž většinový majitel je v exekuci. Kdo jim to poradil, to vedení radnice neřekne. Připomíná to kauzu Key Investments z časů vlády Pavla Béma,“ poznamenal.

    Spory mezi pražskou ODS a Piráty hoří na pražském magistrátu dlouhodobě, Udženija a spol. touží po Hřibově sesazení z primátorského postu. Hřib zase dlouhodobě osočuje hlasovací koalici ODS a hnutí ANO z toho, že cíleně sabotuje návrhy vládnoucí koalice.

    V blížících se sněmovních volbách budou stát obě strany v čele opozičních koalic, ODS s topkou a lidovci v zádech, Piráti si zase plácli s hnutím STAN.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:48 čtvrtek 27. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      159
    • Haha
      48
    • Trapas
      38
    • Cože
      13
    • Sladký
      13
    • Tvl
      10
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...