Pondělí 17. června 2024, svátek má Adolf
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Saša Vondra vytáhl na hokeji českou vlajku s nápisem Brusel. Sašo... víš co, píši mu fandové

    Včerejší zápas Česko - Švédsko rozjitřil emoce nejen hokejových fanoušků, ale i těch politických. S blížícími se eurovolbami se politici snaží ze všech sil a svoje sny o Bruselu přenášejí i na ryze sportovní utkání.

    Že jsou tribuny plné politiků, to se dalo čekat, když reprezentace hraje ve své zemi po dlouhých devíti letech a nyní je už jasné, že dojdou možná až ke zlatu. Někdo sedí v boxech, což se týká hlavně ústavních činitelů, kteří mají ochranku a těžko by mohli mezi lidi, někdo si zase užívá právě mezi nimi.

    Na čtvrtfinále Česko – USA jsme mohli vidět v boxech Víta Rakušana, Markétu Pekarovou Adamovou a premiéra Petra Fialu, na tribuně pak Andreje Babiše. Na semifinálový zápas Česko – Švédsko, které jsme vyhráli s fantastickým výsledkem 7:3, se do hlediště přišel podívat i Alexandr Vondra (62), který ale neudělal radost žádným fanouškům. Ani politiky, ani hokeje.

    Vondra, jenž kandiduje již za pár dní do europarlamentu, si neodpustil volební agitku a se zlou se na sociálních sítích potázal. Nechal se vyfotit s českou vlajkou, kterou hyzdí (nebo zdobí?) nápis Brusel.

    „Dneska krásný zápas v úžasné atmosféře a s rekordní návštěvou. Žádný VIP skybox, ale mezi lidmi. Senzační týmový výkon našeho mužstva budiž inspirací k volbám do Bruselu. Na ANO jako na Švédy,“ napsal si k tomu na sociální síť X politik, který patří obecně k těm umírněnějším a racionálnějším, co se své prezentace týče, ale tady mu buď volby nebo eurohujerství zatemnily úsudek.

    Alexandr Vondra na zápase se Švédskem

    „Míchat politiku se sportem je na úrovni někoho, koho určitě volit nebudu. S tím VIP boxem jako rýpete do premiéra z vlastní strany? Není vám trapně? Motat volby do hokeje a zprasit Českou vlajku nápisem nejodpornějšího města Brusel, to zvládne jen blb. Politická agitka jak za komoušů. Co má Brusel společného s hokejem a českou vlajkou? Důrazně doporučuji změnit medikaci. Ráda bych řekla, že vás budu volit do EP i navzdory podobně idiotským postům, ale děláte mi to opravdu těžké. Mně osobně se tahle vaše agitka nelíbí, a to jsem volič koalice,“ to jsou reakce, kterých se Vondrovi dostává a v podobném znění jsou takové téměř všechny. Včetně té, která se nabízí na první dobrou.

    „Víš co, Sašo? Jdi do prd*le,“ zní v jeho sekci komentářů nejednou odkaz na jeden z nejslavnějších českých filmů, který je každoroční vánoční klasikou.

    Fotogalerie

    Chantal Poullain na křtu nové knihy Chantal: Život na kolotoči