Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Záhada (dalšího) magistrátního superbu: Parkoval s ním Adam Scheinherr? On i jeho okolí mlčí

    Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr v pondělí zevrubně vysvětloval papalášský přestupek osobního řidiče. K dalšímu služebnímu vozu, který má údajně využívat, se ale odmítá vyjádřit. | foto: Expres.cz, Praha Sobě

    Pochybení neznámého řidiče a závan papalášství, které se nesmí opakovat a bude okamžitě trestáno. Tak pražský radní a náměstek pro dopravu Adam Scheinherr okomentoval fotografii „prasácky“ zaparkovaného služebáku, která se objevila na sociálních sítích. Redakci Expresu jeden z čtenářů zaslal fotografii dalšího auta, které má Scheinherr využívat a někdo s ním zaparkoval proti předpisům. Jenže tentokrát už náměstkovo okolí ani zdaleka tak sdílné není.

    Další z moderních služebních vozů značky Škoda, který je psán na pražský magistrát, parkoval mimo vyhrazená místa v ulici Tusarova v Holešovicích. Část vozu trčela do výjezdu z vedlejší ulice, čímž řidičům komplikovala rozhled na pravou stranu.

    Čtenář fotografii pořídil v pondělí 12. září kolem půl osmé ráno. Podle jeho informací má i tento vůz, ačkoliv se nejedná o ten z Scheinherrova pondělního příspěvku, využívat právě náměstek pro dopravu.

    Nasvědčovala by tomu řada okolností. Adam Scheinherr se právě u takového černého superbu fotil pro reklamní materiály hnutí Praha sobě, navíc má v okolí bydliště. Namísto spekulací jsme se obrátili přímo na Scheinherra.

    Takto zaparkovalo v ulici Tusarova auto registrované na pražský magistrát.

    Zatímco v pondělním statusu otevřeně rozebíral prohřešek osobního řidiče, tentokrát sdílný nebyl. Na dotazy Expresu nereagoval, místo toho přišla do redakce odpověď jeho asistenta Ondřeje Chlupáčka.

    „Vážené médium Andreje Babiše, chápeme, že je před volbami a vy pořádáte hon na jednoho z favoritů, který vašemu majiteli konkuruje. Pokud byste ještě chtěli panu Scheinherrovi třeba vlézt do odpadkového koše, abyste se podívali co nakupuje, nebo zkontrolovat, jestli má umytá okna, poslužte si,“ vzkázal.

    Na dotaz, zda i tento služební vůz využívá, či nevyužívá pan Scheinherr, neodpověděl. Jeho odpověď ale leccos naznačuje.

    Adam Scheinherr s černým superbem

    Profesionálního jednání se nám dostalo od tiskového mluvčí magistrátu Víta Hofmana. Ten nám potvrdil, že auto skutečně využívá některý z členů městské rady.

    „Služební vozidlo v tento den sloužilo k potřebám plnění pracovních úkolů jednoho ze členů městské rady,“ zní stanovisko MHMP.

    Na doplňující dotaz, o kterého člena rady se konkrétně jednalo, nám s omluvou odpověděl, že se k dotazu nebude dále vyjadřovat. Otázkou tak zůstává, zda se jednalo o další „papalášský“ prohřešek osobního řidiče, nebo zda takto zaparkoval dokonce sám náměstek pro dopravu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 7:55 sobota 14. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      26
    • Trapas
      18
    • Haha
      17
    • Tvl
      17
    • Cože
      6
    • Sladký
      3
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...