Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Skončí v léčebně? Migranta viněného ze znásilnění Češky (16) zkoumali psychiatři, vrací se k soudu

    Za dva týdny uplyne už rok ode dne, na který nikdy nezapomene tehdy šestnáctiletá školačka z Litoměřicka. Na poli u obce Lukavec ji znásilnil Abdallah Ibrahim Diallo, který přijel vlakem z Drážďan, kde byl krátce předtím propuštěn z vězení. Před soudem se projevoval jako blázen, a tak bylo soudem nařízeno jeho zkoumání. To má být nyní u konce a zítra by měl soudní senát po více než půl roce znovu zasednout. Případ sledují i německá média.

    V Německu mu odmítli udělit azyl a dostal dva roky na opuštění země, byl v tzv. režimu strpění. Jenže Abdallah Ibrahim Diallo neměl doklady, nekomunikoval. 

    Mezitím skončil ve vězení, protože jel načerno v MHD a pokutu odmítal zaplatit. Vyšetřován byl i za vyhrožování sociálnímu pracovníkovi, že si na něj počká po práci a zabije ho.

    Právě po propuštění z drážďanského vězení sedl Diallo na vlak směr Česká republika. Vystoupil z něj na Litoměřicku, pravděpodobně byl vysazen průvodčím. Pak se k nechutnému činu uchýlil.

    Šestnáctiletou dívku měl zezadu chytit, povalil ji na zem a začal líbat na ústa a prsa. Když se bránila, strhal z ní oblečení a znásilnil ji. 

    Muž, který měl znásilnit šestnáctiletou dívku nedaleko Lukavce na Litoměřicku, prý nechce do vězení. Na to měl myslet asi trochu dřív...

    Diallo prakticky hned zamířil k soudu. A tam začala nevídaná show. Na lavici obžalovaných se ošíval, otáčel se na novináře, stále se zvedal a stěžoval si, že ho bolí nohy či hlava. Soudkyni žádal o čokoládu, povídal jí o hlasech v hlavě či o tom, že si znásilnění nepamatuje a že byl vlastně ve skutečnosti znásilněn on. 

    Jistá není ani jeho totožnost, zřejmě mu je třicet let, prý je občanem Mali, ale narodil se v Libyi.

    Ať už se jednalo o zvolenou taktiku, či ne, odborník loni v listopadu soudu doporučil důkladnější psychiatrické zkoumání obžalovaného pro možnou duševní nemoc, konkrétně by mohl trpět schizofrenií. Soudce vyhověl. A tak už je to více než půl roku, co je Diallo pod drobnohledem psychiatrů.

    Podle předběžné psychiatrické zprávy ovšem nelze vyloučit, že migrant duševní nemoc pouze simuluje.

    Zda skutečně Diallo trpí schizofrenií, což by na jeho trest mělo značný vliv, se zřejmě dozvíme už brzy. A proces bude zjevně mediálně sledovaný i v sousedním Německu, odkud sem přijel. Na to, že má Diallo znovu stanout před soudem, upozornil německý společenský server Bild. 

    Migrantovi za znásilnění mladé Češky hrozí až deset let.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:59 čtvrtek 1. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      76
    • Trapas
      33
    • Cože
      27
    • Sladký
      25
    • Super
      21
    • Haha
      21
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...