Víte, jak při vaření správně používat různé druhy oleje? Poradíme
6/10

6. Olivový olej

Olivový olej je stálicí mezi zálivkami do salátu a je velmi typický pro středomořskou kuchyni. Co se smažení týče, velmi záleží na tom, zda se jedná o extra panenský olej, nebo ten „obyčejný“. Ten první jmenovaný totiž při větším zahřátí produkuje mnoho dýmu a tudíž pro takové účely není vhodný.

Olivový olej obsahuje vysoké množství mono-nenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Navíc podporuje metabolismus tuků a napomáhá trávení, je vhodným doplňkem stravy při redukční dietě.

6/10
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:22 pondělí 21. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 8
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5