Jednoduchý recept na to, jak si udělat doma hranolky jako z restaurace

Kdo by neměl rád hranolky? Jenže přiznejme si to, ty, které si koupíte mražené a uděláte doma, se prostě nikdy nevyrovnají pravé hospodské mastnotě, jak ji máme rádi. Nebo ne? Existuje totiž způsob, jak můžete hranolky z fast foodu velice obstojně napodobit!

Odborníci na gastronomii z webu Greatist.com se shodují na tom, že stvořit doma hranolky, které jsou křupavé na povrchu a jemné uvnitř, je možné. Klíčem je jen technika a také jedna naprosto překvapivá ingredience. Že nevěříte? Tady máte návod!

Použijte staré brambory, nejlépe takové, které jsou již maličko naklíčené. Poté je oškrábejte a nakrájejte tak, aby byly zhruba 1,5 centimetrů silné. Tenčí by se připálily a silnější naopak nedopekly.

Nezapomeňte hranolky pořádně vymačkat a osušit, abyste se zbavili přebytečné vody. A nyní přijde na řadu výše zmiňovaná tajná řísada! Všechny hranolky je totiž nutné obalit kukuřičným škrobem. To jednak odsaje další přebytečnou tekutinu, jednak zaručí, že bude povrch hranolek křupavý.

Potřete hranolky olivovým olejem a poté je rovnoměrně rozvrstvěte na pekáč tak, aby se mezi sebou nedotýkaly, zamezíte tak připálení. Ideální teplota pečení je zhruba 230 stupňů celsia. V troubě je ponechte 20 - 25 minut a zhruba v polovině času pečení je promíchejte tak, aby se obrátily.

Hotovo, nyní jste pravděpodobně vytvořili kousek křupavého štěstí jako z fast foodu. Gratulujeme!

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:15 pátek 11. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 27
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8