Odborníci na gastronomii z webu Greatist.com se shodují na tom, že stvořit doma hranolky, které jsou křupavé na povrchu a jemné uvnitř, je možné. Klíčem je jen technika a také jedna naprosto překvapivá ingredience. Že nevěříte? Tady máte návod!
Použijte staré brambory, nejlépe takové, které jsou již maličko naklíčené. Poté je oškrábejte a nakrájejte tak, aby byly zhruba 1,5 centimetrů silné. Tenčí by se připálily a silnější naopak nedopekly.
Nezapomeňte hranolky pořádně vymačkat a osušit, abyste se zbavili přebytečné vody. A nyní přijde na řadu výše zmiňovaná tajná řísada! Všechny hranolky je totiž nutné obalit kukuřičným škrobem. To jednak odsaje další přebytečnou tekutinu, jednak zaručí, že bude povrch hranolek křupavý.
Potřete hranolky olivovým olejem a poté je rovnoměrně rozvrstvěte na pekáč tak, aby se mezi sebou nedotýkaly, zamezíte tak připálení. Ideální teplota pečení je zhruba 230 stupňů celsia. V troubě je ponechte 20 - 25 minut a zhruba v polovině času pečení je promíchejte tak, aby se obrátily.
Hotovo, nyní jste pravděpodobně vytvořili kousek křupavého štěstí jako z fast foodu. Gratulujeme!
Fotogalerie |