Rok jedl jen brambory, podívejte se, co se z něj stalo

Australan Andrew Taylor se dostal na hranu se svým zdravím poté, co se stravoval výhradně smaženými pochoutkami, zmrzlinou, čokoládou, koláči a pizzou. Závislost na nezdravém jídle ho dovedla až na hmotnost přes jeden a půl metráku, začal mít deprese a problémy s tlakem. To bylo v roce 2016. Poté si naordinoval nezvyklou dietu.

Andrew pochází z Melbourne a ještě před rokem zápasil s nadměrnou obezitou, nebezpečně vysokým krevním tlakem a hladinou cholesterolu. Přestože jeho lékař nebyl nadšený, rozhodl se tlouštík pro radikální změnu stravovacích návyků a začal jíst jen brambory. Nemaštěné, nekořeněné, prostě uvařené.

„Kombinoval jsem sladké brambory, které jsou plné vitamínů, s obyčejnými a nepoužíval při jejich přípravě žádný tuk,“ cituje svérázného dietologa Daily Mail. Denně dokázal zkonzumovat až tři kilogramy brambor, které zapíjel větším množstvím sójového mléka. To aby dodal organismu potřebný vápník a bílkoviny. A jako bonus jezdil denně alespoň hodinu na kole.

Po celý rok diety docházel Andrew Taylor ke svému lékaři, který z jeho aktivity rozhodně nadšený nebyl. Když ale viděl, že s tvrdohlavým pacientem nehne a ještě k tomu začíná hubnout a krevní testy se zlepšují, dál mu bramborovou dietu nerozmlouval.

Takhle vypadal Andy po devíti měsících diety.

Výsledkem této kúry bylo neuvěřitelných padesát kilogramů dole a veškeré hodnoty v krvi a cholesterol v normálu. zatímco Andy začal svůj originální způsob stravování propagovat na facebookové stránce SpudFit, odborníci na výživu jsou spíše skeptičtí. 

„Jíst pouze brambory není příliš šťastné řešení, tělu budou chybět vitamíny a minerály, které potřebujete. Chybějící železo může způsobit zvýšenou únavu a nedostatek vápníku ovlivní zdraví kostí,“ uvedla dietoložka Chloe Milesová z Britské dietetické asociace.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 středa 2. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 13
  • 9
  • 7
  • 6
  • 6