Nová kniha Inside Chef’s Fridges, Europe odhaluje to, co jsme asi tak nějak všichni tušili - že v lednicích uznávaných kuchařů sice tu a tam narazíte na labužnické produkty, ale všední produkty tam také nechybí.
A co se tedy v chladničkách kuchařů ověnčených michelinskými hvězdami skrývá?
Massimo BottouraItalský šéfkuchař, jehož restaurace Osteria Francescana získala tři michelinské hvězdy. Horní řada zleva doprava: Nakládaná sušená rajčata, nakládané žluté papriky, nakládané ančovičky, domácí jablečná zavařenina, jablečná zavařenina s kávou, domácí sicilská pomerančová marmeláda, džem z růžového grepu, citrónový džem, domácí grepová šťáva na slazení Druhá řada zleva doprava: Tradiční nálev na ančovičky, ančovičky, domácí višňový džem, višňový jogurt, taiwanský sezamový olej, mirin, yuzu šťáva, naložené cibulky, naložené kalabrijské cibulky. Třetí řada zleva doprava: Parmezán, rajčata, voda Čtvrtá řada zleva doprava: Sýr, prosciutto crudo, perlivá voda Šuplíky na zeleninu: Citrón, švestky, červené papriky, brambory, nektarinky, meloun a fenykl |
Helene DarrozeFrancouzská šéfkuchařka, majitelka několika restaurací se dvěma michelinskými hvězdami. Horní řada zleva doprava: Čerstvá kachní játra foie gras, polévka, med, kečup, čokoládová pomazánka, vanilkovo-ananasový džem Druhá řada zleva doprava: Jogurt, dijonská hořčice, pudding, sýry Třetí řada zleva doprava: Naložené vepřové maso, klobása, párky, vajíčka Čtvrtá řada zleva doprava: Voda, jablečný džus, čokoládové mléko, šampaňské, mléko Pátá řada zleva doprava: Hobliny z černých lanýžů, foie gras s chilli a pepřovou marmeládou, sýr, mozzarella Šuplíky na zeleninu: Pórky, tuřín, cuketa, mrkve, rajčata |
Magnus NilssonŠvédský šéfkuchař provozující 25. nejlepší restauraci na světě. Horní řada zleva doprava: Naložené tuříny, naložené okurky, šicha černá ve vodě, máslo, břízový sirup, houby v oleji Druhá řada zleva doprava: Černorybízový likér, domácí šunka, naložená řepa, nakládané květy měsíčku lékařského Třetí řada zleva doprava: Jalovcové pití, nakládaná fazolová pasta, pasterovaná rajčata |