Podívali jsme se pod pokličku! Co skrývají slavní šéfkuchaři v lednicích?

Radí nám, co si uvařit, jak si to uvařit a kde sehnat ingredience. Řeč je o světových šéfkuchařích, jejichž publikace zpravidla oplývají cizokrajnými druhy ovoce, vybranými druhy masa a ryb. Skrývají se ale takové dobroty i u nich doma?

Nová kniha Inside Chef’s Fridges, Europe odhaluje to, co jsme asi tak nějak všichni tušili - že v lednicích uznávaných kuchařů sice tu a tam narazíte na labužnické produkty, ale všední produkty tam také nechybí.

A co se tedy v chladničkách kuchařů ověnčených michelinskými hvězdami skrývá?

Massimo Bottoura

Italský šéfkuchař, jehož restaurace Osteria Francescana získala tři michelinské hvězdy.

Horní řada zleva doprava: Nakládaná sušená rajčata, nakládané žluté papriky, nakládané ančovičky, domácí jablečná zavařenina, jablečná zavařenina s kávou, domácí sicilská pomerančová marmeláda, džem z růžového grepu, citrónový džem, domácí grepová šťáva na slazení

Druhá řada zleva doprava: Tradiční nálev na ančovičky, ančovičky, domácí višňový džem, višňový jogurt, taiwanský sezamový olej, mirin, yuzu šťáva, naložené cibulky, naložené kalabrijské cibulky.

Třetí řada zleva doprava: Parmezán, rajčata, voda

Čtvrtá řada zleva doprava: Sýr, prosciutto crudo, perlivá voda

Šuplíky na zeleninu: Citrón, švestky, červené papriky, brambory, nektarinky, meloun a fenykl

Co skrývají lednice slavných kuchtíků?

Magnus Nilsson

Massimo Bottoura

Magnus Nilsson

Massimo Bottoura

Helene Darroze

Francouzská šéfkuchařka, majitelka několika restaurací se dvěma michelinskými hvězdami.

Horní řada zleva doprava: Čerstvá kachní játra foie gras, polévka, med, kečup, čokoládová pomazánka, vanilkovo-ananasový džem

Druhá řada zleva doprava: Jogurt, dijonská hořčice, pudding, sýry

Třetí řada zleva doprava: Naložené vepřové maso, klobása, párky, vajíčka

Čtvrtá řada zleva doprava: Voda, jablečný džus, čokoládové mléko, šampaňské, mléko

Pátá řada zleva doprava: Hobliny z černých lanýžů, foie gras s chilli a pepřovou marmeládou, sýr, mozzarella

Šuplíky na zeleninu: Pórky, tuřín, cuketa, mrkve, rajčata

Helene Darroze

Magnus Nilsson

Švédský šéfkuchař provozující 25. nejlepší restauraci na světě.

Horní řada zleva doprava: Naložené tuříny, naložené okurky, šicha černá ve vodě, máslo, břízový sirup, houby v oleji

Druhá řada zleva doprava: Černorybízový likér, domácí šunka, naložená řepa, nakládané květy měsíčku lékařského

Třetí řada zleva doprava: Jalovcové pití, nakládaná fazolová pasta, pasterovaná rajčata

Magnus Nilsson

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:42 čtvrtek 4. února 2016. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2