Řepka vzpomíná na návrat do Sparty: Bordel, jako kdybych přišel na Ukrajinu!

Spartu miluje nadevše a sní o tom, že klub svého srdce jednou povede jako trenér. I tak se ale Tomáš Řepka (47) nebojí historicky nejslavnější český mančaft čas od času ostře zkritizovat. Teď například fotbalový rebel zavzpomínal na období, kdy se na Letnou před patnácti lety vracel ze zahraničí. To, co na něj tehdy čekalo, mu vyrazilo dech!

Před patnácti lety fotbalová Sparta oznámila comeback ztraceného syna. Bouřlivák Tomáš Řepka se na Letnou vrátil po povedených zahraničních angažmá ve Fiorentině a West Hamu. 

V kabině se okamžitě stal vůdčí postavou a fanoušci Sparty si ho zamilovali i přes jeho pověstné „blikance“.

Teď ale Řepka přiznal, že i když se tehdy na tiskové konferenci po boku Jozefa Chovance a Daniela Křetínského usmíval jako sluníčko, na Letné ho čekalo velmi nepříjemné překvapení.

„Moje očekávání bylo velký. Myslel jsem si, že jsem se vrátil do vyspělé země, ne na Ukrajinu, ale opak byl pravdou. Je to tady ještě větší bordel, než když jsem odcházel,“ zavzpomínal na svůj patnáct let starý comeback do Sparty Řepka.

Tomáš Řepka, když se vracel zpět na Letnou.

Ženy trénovat nechci!

I přestože podle Řepky neklapaly věci podle jeho gusta, hned v první sezoně vybojoval se Spartou ligový titul a další přidal v sezoně 2009/10. Nakonec i přes spory s vedením hodnotí bývalý nekompromisní zadák své druhé působení ve Spartě kladně.

„Povedly se nám skvělé výsledky a přibylo pár titulů a pohárů. Za to jsem rád, ničeho nelituji,“ říká s odstupem času Řepka, který teď myslí na trenérskou kariéru.

Na Instagramu se Řepka fanouškům svěřil, že i když ještě nedokončil studium trenérské licence, už dostává nabídky. 

Jeden z fotbalových nadšenců se Řepky zeptal, zdali by v budoucnu chtěl trénovat ženský tým Sparty. „Spíše ne. Mám k některým z nich respekt, ale trénovat chci chlapy,“ tvrdí Řepka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:55 pátek 14. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 39
  • 34
  • 32
  • 24
  • 22
  • 21