Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nalhávají si, jak jsou dobří, na Evropu nemají ani náhodou! Csaplár ostře o Spartě

    Josef Csaplár se ostře pustil do pražské Sparty. | foto: Koláž Expresu

    Zrodila se nová Sparta? Fanoušci klubu z Letné věří, že ano, a už se pomalu vidí, jak s hráči oslavují vytoužený mistrovský titul. Fotbalový trenér a vyhlášený analytik Josef Csaplár je ale jiného názoru. Tým Pavla Vrby se podle něj ani náhodou nemůže rovnat evropským klubům, a pokud si hráči Sparty myslí opak, podle Csaplára to nevěstí nic dobrého! „Nalháváním si, jak skvělý produkt děláme, je lhaní si do kapsy,“ říká zkušený kouč.

    V sezoně 2001/02 dovedl spolu s Ladislavem Škorpilem liberecký Slovan k mistrovskému titulu. Mnohem více ale trenéra Josefa Csaplára proslavil jeho netradiční pohled na fotbal. Jeho názory se často neslučují s tím, co tvrdí jiní experti a široká veřejnost.

    Roli kritika, který si nikdy nebere servítky, potvrdil Csaplár i nyní, když se pustil do pražské Sparty

    Historicky nejúspěšnější český klub, který se pod vedením kouče Pavla Vrby zvedá z dlouholeté krize, Csaplár ostře sepsul po pohárové prohře 3:4 s francouzským Lyonem.

    Zatímco fanoušci i klubové legendy mluví o skvělém výkonu sparťanů proti silnému soupeři, Csaplár je úplně jiného názoru.

    „Jestliže se napsalo, že se Sparta může rovnat s týmy Evropy, já tvrdím, že nemůže,“ píše ve své pravidelné glose pro web Sport.cz Csaplár.

    Sparta proti francouzskému Lyonu předvedla dobrý výkon, i tak ale prohrála 3:4.

    Osmapadesátiletý trenér, jehož proslavil mimo jiné pojem „Csaplárova past“, byl během zápasu Sparty s Lyonem v televizním studiu coby expert. 

    Jakmile rozhodčí pískl do píšťalky, šel expert utkání sledovat do hlediště mezi fanoušky, protože podle něj televize zkresluje.

    „Stál jsem v hledišti, blízko trávníku. Když jedou skauti sledovat hráče, jejich posledním krokem je, že jdou co nejblíž hřišti. Proč? Televize zkresluje, zpomaluje, dává jiný pohled, než když na zápasy koukáte v reálu. V případě Sparty s Lyonem z toho vyplynou fakta daleko krutější,“ vysvětluje Csaplár.

    „Napsalo se, že Sparta dala tři góly a podobně. Ale realita ode mě, od profíka, je taková, že se rovnat Evropě nemůže. A to ani náhodou. Bohužel. Pokud říkám rozdíl v kvalitě, myslím tím hru v pokutovém území, zpracování míče, klamání tělem, rychlé vedení míče, zakončení. Tohle byl rozdíl světů,“ dodal bývalý trenér Liberce, Slavie či Příbrami.

    „Zásadní je, co mají v hlavě hráči. Myslím, že sparťanský fanoušek unese pravdu. Chce ji znát. Vidět realitu, fakta. Protože se chce rovnat s největšími kluby. Nalháváním si, jak skvělý produkt děláme, je lhaní si do kapsy. Pokud si tedy sparťané v kabině řekli to samé, co se psalo v novinách, potěš pánbůh,“ dodává Csaplár.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 19:44 čtvrtek 24. února 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      35
    • Trapas
      6
    • Haha
      3
    • Sladký
      1
    • Cože
      0
    • Tvl
      0
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...