Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Soukromí hokejového tvrďáka Gudase: Krasobruslení, životní láska i slavná sestra!

    Na právě probíhajícím světovém šampionátu v hokeji patří Radko Gudas mezi klíčové hráče českého nároďáku. Řízný bek je jedním z nejvytěžovanějších hráčů a na ledě se chová jako pravý lídr. Někteří rýpalové z řad zahraničních fanoušků a novinářů mu vyčítají „příliš tvrdou a surovou hru“. Málokdo to ví, ale vyhlášený tvrďák Gudas se v dětství přitom věnoval krasobruslení a v soukromí je to pyšný otec a milující manžel. Svou životní lásku Barboru, která se věnuje herectví, poznal před přestupem do NHL.

    Hokejový obránce Radko Gudas je známý tím, že často hraje na hraně pravidel. Občas zajde i lehce za hranu. Hodně cítit byl na ledě už během prvního zápasu Čechů na světovém šampionátu, kdy parta kouče Radima Rulíka zvítězila 1:0 po samostatných nájezdech.

    Finská média pak měla na tvrďáka Gudase spadeno. „Nechutný a zbabělý čin,“ komentoval jeden z Gudasových zákroků pro web Iltalehti bývalý finský reprezentant Lasse Kukkonen. „Ví se o něm, že se často pohybuje v šedé zóně. Tohle bylo opravdu pobuřující,“ dodal hokejista.

    Čeští fanoušci ale Radka Gudase přímo milují a v aréně hlasitě oslavují každý jeho souboj s hráči soupeře. Vousatý bek je oblíbený nejen pro svůj styl hry, ale také kvůli tomu, jaký sympaťák a kliďas je v soukromí.

    Málokdo to možná ví, ale syn bývalého ligového hokejisty Lea Gudase se v dětství chvíli věnoval krasobruslení. „Myslím si, že to byl jediný rok, kdy jsem tady v krasohale absolvoval takové kurzy. Ono je pro kluka jedno, na jakých bruslích stojí, hlavně když ho vede trenér. Naučí se bruslit a pak je pro něho daleko snadnější zapojit hokejku,“ řekl Gudas v nedávném rozhovoru pro iDNES.cz.

    Radko Gudas se svou ženou

    Gudas je také milujícím manželem a otcem čtyř dětí. Se svou životní láskou, Barborou Chrenkovou, se dal dohromady ještě před tím, než se vydal za velkou kariérou do zámořské NHL. Za tehdy začínající herečkou Radko dojížděl do Brna, kde Bára studovala muzikálové herectví na JAMU a hrála v několika představeních.

    „Nevím už všechny jejich názvy, ale bezpečně si manželku pamatuji v muzikálu Donaha! v Městském divadle, protože ten mi způsobil šok,“ vyprávěl před časem s úsměvem na tváři Gudas.

    Radko Gudas se svou ženou

    Radko se nikdy netajil tím, že je své manželce extrémně vděčný za to, jaké zázemí mu vytváří. Kdysi se kvůli němu vzdala divadelní kariéry a hrdě ho podporuje na každém kroku.

    Gudas, který válí v NHL už od roku 2012, mě také úspěšnou sestru Karolinu. Ta se před lety provdala za dnes již bývalého hokejového brankáře Michala Neuvirtha, s nímž ji seznámil právě Radko.

    Radko Gudas se svou početnou rodinou.

    Fotogalerie

    Jsem šokovaná, řekla Čaputová k postřelení Fica