Slzy do nebe pro Lindsey (†35): Kapitán Třince Vrána slavil titul se synem, neubránil se pláči

Prošel si peklem, které si těžko někdo dovede představit. V příšerném období, kdy oplakával tragicky zesnulou manželku Lindsey (†35), byli pro hokejistu Petra Vránu (36) největší oporou jeho spoluhráči a rodina. Teď mohl kapitán Třince alespoň na chvíli na nejtěžší chvíle svého života zapomenout. Se svými týmovými kolegy vybojoval mistrovský titul. Během slavnostního ceremoniálu se zkušený borec neubránil slzám, na ledě oslavoval i se svým synem.

Hokejisté Třince jako čtvrtý tým v historii extraligy dokázali obhájit titul. Na domácím ledě před zhruba tisícovkou fanoušků porazili Liberec 3:0 a finálovou sérii play-off zvládli 4:1 na zápasy.

Finálový zápas měl dva hrdiny. Tím prvním se stal třinecký brankář Ondřej Kacetl, který už poněkolikáté v letošním play-off předvedl fantastický výkon a za svá záda pustil jen jednu střelu. 

Tím druhým byl bezesporu kapitán Třince Petr Vrána, jehož manželka Lindsey se před necelými dvěma měsíci utopila v přehradě, když zachraňovala psa. Probořil se pod ní led a ona zůstala v mrazivé vodě uvězněna hodinu a půl.

Vrána si po rodinné tragédii dal načas od hokeje pauzu. Pak ale vycítil, že na nejhorší okamžik svého života se mu bude o trochu lépe zapomínat, když se začne soustředit na něco úplně jiného. 

Se svými spoluhráči, kteří ho v těžkých chvílích podpořili, snil o obhajobě titulu a tento sen se mu v pondělí splnil.

„Musím před Petrem smeknout, byl výjimečný,“ chválil Petra Vránu v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi brankář Kacetl.

Petr Vrána se svým Třincem vybojoval mistrovský titul.

Během slavnostního ceremoniálu byl k vidění velmi silný moment. Třinecký kapitán Vrána se na ledě ze zisku mistrovského titulu radoval i se svým synem Leem, kterému pak ovázal okolo krku zlatou medaili. 

Petr Vrána se svým synem Leem

Hokejista se poté neubránil slzám. Plakala také žena, která ho na led přišla podpořit. Jednalo se o kamarádku zesnulé manželky Lindsey.

Petr Vrána byl po zisku trofeje dojatý.

Po psychické stránce je na tom Petr Vrána očividně už mnohem lépe a poprvé od tragédie se rozhodl poskytnout rozhovor novinářům. 

Pochopitelně ale mluvil jen o hokeji.

„Všichni věřili. Těžké bylo celé play-off, Liberec nám nedal nic zadarmo. Rozhodly maličkosti, v posledním zápasu už všichni věřili. Kabina držela při sobě a je to hrozně cítit na ledě. Všichni si to strašně přáli,“ radoval se po posledním zápase Petr Vrána.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:01 středa 25. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 13
  • 8
  • 7
  • 7
  • 6