Covid-19 v českém olympijském týmu: Beachvolejbalista se nakazil po druhé dávce!

Několik let se poctivě připravoval a snil o tom, že své umění ukáže na olympiádě v japonském Tokiu. Teď je jeho účast na ostře sledované sportovní události ohrožena. Český beachvolejbalista Ondřej Perušič (26) měl po příletu do Tokia pozitivní test na koronavirus. Sportovec, který nedávno dostal druhou dávku očkování, musí zůstat v karanténě a jeho účast je nejistá. Objevily se navíc také zprávy, že česká výprava má dalšího nakaženého!

„Díky Českému olympijskému výboru jsme dostali druhou dávku vakcíny. Uvažme, že třeba máte pocit, že vlastní zdraví už nezachráníte, protože píchnout si vakcínu a místo lízátka se odměnit krabičkou cigaret a lahví vodky je přece jen trochu alibismus,“ napsal před časem na Instagramu český beachvolejbalista Ondřej Perušič a pochlubil se fotkou se svým parťákem Davidem Schweinerem.

Sportovec poté Čechy vyzval, aby věřili datům a odborníkům. Před pár dny měl ovšem Perušič dva pozitivní testy na koronavirus a jeho účast na nadcházející olympiádě je v ohrožení.

„Nemá absolutně žádné příznaky, nicméně PCR analýza potvrdila výsledek antigenního testu,“ uvedl pro server iSport.cz šéf výpravy Martin Doktor.

„Organizátoři ho pak odvezli do hotelu, který je určen pro izolování bezpříznakových případů, protože Ondra je v tuto chvíli ze zdravotního pohledu v pořádku,“ dodal šéflékař českého olympijského týmu Jiří Neumann.

Perušič měl hrát první zápas na olympiádě se svým parťákem Schweinerem 26. července proti Lotyšům Plavinšovi s Tocsem. 

Ondřej Perušič (vlevo) a jeho parťák David Schweiner

Podmínkou však je, že beachvolejbalista bude mít alespoň šest dní po sobě negativní testy. Pobyt v karanténě se může protáhnout maximálně na deset dní, v tom případě by vedení českého týmu usilovalo o přeložení prvního zápasu.

Sám Perušič si ale z případné neúčasti na olympiádě velkou hlavu nedělá a bere to sportovně.

„Hlavně nechci sloužit jako střelivo pro zastánce konspiračních teorií. Bohužel někde jsem asi udělal chybu a nakazil se,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport Perušič, který je v současné době v naprosté izolaci.

Ondřej Perušič (vpravo) s Davidem Schweinerem po druhé dávce očkování

Spolu s Perušičem měl mít pozitivní test také další člen výpravy. Údajně je druhým nakaženým jeden z lékařů, který v pátek odpoledne vycestoval vojenským speciálem z kbelského letiště.

Na palubě bylo s druhým nakaženým členem české výpravy několik sportovců. V ohrožení tak jsou například také volejbalistky Sluková s Hermannovou, cyklista Michal Schlegel či šermíř Jakub Jurka.

Všichni byli podrobeni vstupním PCR testům a denně musejí podstoupit antigenní test ze slin. Všechny testy zatím dopadly negativně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:40 středa 17. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 4
  • 4
  • 4
  • 2
  • 2