Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Ne všichni čeští olympionici v Tokiu září: Golfista dal vzpomenout na „Orla Eddieho“

    Česká výprava v Tokiu už získala celkem osm medailí, z toho čtyři zlata. Dobré výkony předvedli také sportovci, kteří skončili několik míst pod „bednami“. Ne všem českým olympionikům ale v Japonsku kvete pšenka. Na olympiádě se představil český golfista Ondřej Lieser, který skončil bohužel beznadějně poslední. Před ostře sledovaným turnajem si přitom věřil na boj o přední příčky. I přes neúspěch je ale sportovec rád, že se na olympiádu poprvé v životě vůbec podíval.

    Český golfista Ondřej Lieser, který loni senzačně zvítězil v druhé nejvyšší evropské sérii Challenge Tour, v Tokiu neprolomil letošní trápení. Po prvním kole byl na 48. místě, pak klesl až na poslední 60. příčku, kterou už se mu nepodařilo opustit.

    Posledních devět jamek Lieser zahrál skvěle. Kdyby takhle hrál celé čtyři dny, mohl pomýšlet na mnohem lepší výsledek. Golfista ale střídal dobré rány s velmi špatnými. Poslední místo a skóre +10 nakonec český olympionik bral sportovně.

    „Když se nebudeme bavit o mé hře, se kterou samozřejmě nemůžu být spokojený, tak to, že jsem tady vůbec mohl být, že jsem se sem svými výsledky dokázal probojovat, je pro mě strašně velký úspěch. Viděl jsem nejlepší hráče, a i teď se půjdu podívat, jak boj o zlato dopadne,“ řekl Lieser v poturnajovém rozhovoru pro iDNES.cz.

    Nutno dodat, že už jenom účast na olympiádě je pro českého golfistu malý zázrak. Lieser si účast na hrách v Tokiu vybojoval loni díky výše zmíněnému triumfu na Challenge Tour.

    Před olympiádou Lieser věřil, že má na to soupeřit se světovou špičkou.

    „Pokud budu hrát svůj nejlepší golf, jsem schopný bojovat o nejvyšší příčky. Jde o to poskládat to do čtyř kol. Nechci, aby to znělo namyšleně, že jsem si sem přijel pro medaili, ale každý sportovec by olympijskou medaili rád měl. A někde v koutku duše tomu věřím,“ řekl český golfista před začátkem turnaje.

    Místo boje o vysněnou medaili dal Ondřej Lieser mnohým vzpomenout na legendárního britského skokana na lyžích Michaela „Eddieho“ Edwardse.

    Michael Edwards alias Orel Eddie

    Edwards se proslavil tím, že pravidelně končil na všech turnajích poslední. I tak se ale stal miláčkem publika, vysloužil si přezdívku „Orel Eddie“. Britského skokana si celý svět pamatuje hlavně díky jeho výkonu na olympiádě v roce 1988 v Calgary. Sice skončil poslední, ale fanoušky bavil tak moc, že se z něj stala velká hvězda a před lety o něm byl dokonce natočen film.

    Na druhou stranu dostat se na olympiádu je úspěch sám o sobě, a i když jste poslední, určitě není za co se stydět. Drtivá většina lidí z celé planety se na olympijské hry nepodívá nikdy.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:27 pondělí 29. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      19
    • Super
      10
    • Haha
      9
    • Tvl
      6
    • Sladký
      3
    • Cože
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...