Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hokejista Buchtela, který bojuje s nádorem na srdci: S pomocí přispěchal i Jágr!

    Ondřej Buchtela bojuje se zákeřnou chorobou. | foto: Instagram

    Před dvěma měsíci se talentovanému českému hokejistovi Ondřeji Buchtelovi (20) zhroutil svět. Lékaři mu diagnostikovali vzácný zhoubný nádor na srdci, který už navíc zasáhl obě plíce. Příběh mladého sportovce šokoval a zároveň dojal českou veřejnost. Buchtelovi začalo pomáhat mnoho profesionálních sportovců. Mezi ty, kteří mu dodávají sílu v nerovném boji, se nově zařadil i legendární český hokejista Jaromír Jágr (48)!

    Nemocnému hokejistovi Ondřeji Buchtelovi založila rodina transparentní účet 123-0762430277/0100, kam posílají peníze jak jeho kamarádi, tak někteří slavní hokejisté.

    Například reprezentační kapitán Jakub Voráček na zmíněný účet zaslal 100 tisíc korun, dvakrát větší částkou přispěl nadační fond bývalého reprezentačního trenéra Ivana Hlinky. 

    David Krejčí z Bostonu poslal 116 tisíc, reprezentant Tomáš Zohorna 50 tisíc, fotbalista Milan Škoda přispěl 40 tisíci korunami. Celkově je na transparentním účtu už více než 3,3 milionu.

    Bývalý reprezentační centr Tomáš Plekanec zase na sociální síti Instagram draží své rukavice a výtěžek poputuje na pomoc Ondřeji Buchtelovi.

    „Ondru sice osobně neznám, ale v hokeji, potažmo napříč sportem, se známe tak trochu všichni. To, co Ondru potkalo, může potkat kohokoli z nás, a tak rád věnuji do aukce na podporu Ondrovy léčby tyto hrané a podepsané rukavice z jedné sezony v Montrealu,“ napsal na Instagramu Plekanec.

    Ondru sice osobně neznám, ale v hokeji, potažmo napříč sportem, se známe tak trochu všichni. To, co Ondru potkalo, může potkat kohokoli z nás, a tak rád věnuji do aukce na podporu Ondrovy léčby tyto hrané a podepsané rukavice z jedné sezóny v Montrealu...

    Počáteční cena: 5 000 Kč, příhozy můžete hlásit do diskuze... Aukce skončí v pátek ve 20:00⏳...

    Ondro BOJUJ, držíme palce, ZVLÁDNEŠ TO! @ondrej_buchtela

    8. července 2020 v 19:45, příspěvek archivován: 10. července 2020 v 12:31

    Podobným způsobem jako Plekanec se rozhodli pomoci i například gólmani Alexander Salák a Patrik Bartošák, kteří draží brankářské hokejky a masky. 

    Hokejový talent Ondřej Buchtela bude peníze od spoluhráčů a veřejnosti jistě potřebovat, protože čeští lékaři si s jeho vzácným onemocněním vůbec nevědí rady. Mladý sportovec tak shání pomoc v zahraničí. Případná léčba bude jistě velmi nákladná.

    Jsme tu s tebou, vzkazuje Jágr

    Podporu Ondřeji Buchtelovi nově vyjádřil i nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr. 

    Buchtela se na svém Instagramu pochlubil novým snímkem, na němž drží hokejku a také velký obraz kladenského rytíře, na kterém stojí nápis: „Rivalita jde stranou. Ondro, jsme s tebou!“

    „Moc děkuji za krásný dárek, moc si toho vážím,“ napsal na sociální síť nemocný hokejista.

    „Jaromír Jágr je zrovna od dětství můj velký vzor,“ svěřil se Expresu Buchtela.

    Moc dekuju za krasny darek! Moc si toho vazim❤️ @jj68jaromirjagr @bilitygrilbc @rytirikladno

    15. července 2020 v 17:39, příspěvek archivován: 17. července 2020 v 13:40

    Buchtela nyní žije v rodném Ústí nad Labem, je upoután na invalidní vozík a největší oporou mu je jeho rodina a přítelkyně.

    V pondělí vám přineseme exkluzivní rozhovor s Ondřejem Buchtelou mimo jiné o tom, jak probíhá jeho léčba.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 14. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      91
    • Haha
      53
    • Trapas
      49
    • Cože
      47
    • Sladký
      39
    • Tvl
      38