Německý Vémola v Oktagonu: Luxusní fára a obří dům! Dříve dělal hlídače a byl v Hells Angels

Svět bojových sportů píše mnohdy příběhy, které by z fleku mohly sloužit jako námět na hollywoodský doják. Důkazem budiž německý zápasník Christian Eckerlin (36), nová akvizice tuzemské organizace Oktagon MMA. Potetovaný bijec se snažil nejprve prosadit jako fotbalista. Více než kopání do míče ho ale bavily rvačky a tvrdá makačka v gymu! Nějakou dobu se živil jako hlídač a byl také členem obávaného motorkářského gangu Hells Angels. Nyní se ale prohání v luxusních bourácích, vlastní noční klub a tvrdí, že bojovat už ani nepotřebuje, protože má peněz více než dost.

V sobotu se v „Pevnosti Brno“ uskuteční dlouho očekávaný galavečer Oktagon 29. Vrcholem je titulový souboj mezi domácím králem velterové divize Davidem Kozmou a srbským ranařem Bojanem Veličkovičem, který před lety porazil nejlepšího českého zápasníka Jiřího Procházku.

Velkým tahákem je taktéž premiérové vystoupení německého bijce Christiana Eckerlina, jemuž bude soupeřem řecký zápasník Ioannis Palaiologos.

Podle profilu na Instagramu může Eckerlin českým fanouškům trochu připomínat populárního Karlose Vémolu. Stejně jako český Terminátor miluje luxus a vozí se v drahých autech.

Christian Eckerlin se prohání v luxusních autech.

To není ale to jediné, co má Eckerlin s Vémolou společné. Oba před lety dělali vyhazovače v klubu.

„Dříve jsem pracoval v klubu u dveří a teď klub vlastním, to myslím mluví za vše,“ nechal se slyšet Eckerlin v pořadu V kůži bojovníka.

Byl členem Hells Angels, zkoušel fotbal, ale více ho bavily rvačky

Než se německý tvrďák stal MMA zápasníkem, zkoušel štěstí ještě jako fotbalista. Talent mu nechyběl, problém ale byl, že ho více bavily bojové sporty a rvačky.

„Paralelně s fotbalem jsem dělal box, protože jsem byl vždy výbušný. To byla dobrá kompenzace. Pak to bylo horší, protože jsem se fotbalu přestal naplno věnovat. Vždycky jsem byl spíš bojovník než fotbalista,“ říká německý zápasník, který před lety patřil do motorkářského gangu Hells Angels.

Christian Eckerlin

Obávaný gang, který kromě USA působí také v dalších 31 zemích, dlouhodobě sleduje americká FBI, podle které jsou někteří členové organizace zapleteni do násilnických trestných činů či obchodu s drogami.

Eckerlin se ovšem ze spárů gangu dokázal dostat a dnes píše působivý příběh uznávaného sportovce, k němuž vzhlížejí mnozí začínající zápasníci.

Christian Eckerlin

Zápasí, protože ho to baví. Peníze už nepotřebuje

Ve světě bojových sportů je Eckerlin pověstný svou tvrdostí. Má tak moc posunutý práh bolesti, že ho nechápou ani jeho vlastní trenéři.

Když měl Christian titulový zápas v organizaci GMC, hned v prvním kole si zlomil ruku. I tak ale pokračoval v zápase a svého soupeře nakonec porazil.

Christian Eckerlin

Velký bojovník je Eckerlin i v osobním životě. Ze sígra a hlídače nočního klubu se rychle vypracoval v uznávaného sportovce, žije v obřím domě a sám tvrdí, že zápasit už ani nepotřebuje.

„Z finančního hlediska to nemusím dělat, ale baví mě to. Nedělám to pro peníze. Mám vlastní noční klub. Určitě si žiji svůj sen. Tak jak to má být. Můžu si dovolit, co chci. Auto, dovolenou, hodinky, dům, vlastní posilovnu. Můžu dětem umožnit, co jsem já neměl,“ říká německý bijec, kterého sázkové kanceláře v sobotním zápase silně favorizují.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:27 neděle 3. dubna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 11
  • 6
  • 4
  • 1
  • 1