Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Krvavý Oktagon v Ostravě: Agresivní náběh na Vémolu, zbitá legenda a bolestivé zranění!

    Oktagon v Ostravě byla pořádná jízda! | foto: Oktagon MMA

    Spolumajitel Oktagonu Ondřej Novotný s oblibou tvrdí, že Ostrava je nejtvrdší město republiky a turnaje zde mají zvláštní kouzlo. To se opět potvrdilo na sobotním galavečeru s pořadovou číslovkou padesát. K vidění byly vyhrocené situace, krvavé války v kleci i šokující momenty! Na Karlose Vémolu, který byl tentokrát pouze v hledišti, vystartoval brazilský ranař Rafael Xavier a vypadalo to, že se do něj pustí mezi fanoušky. Legendární Slovák Ivan Buchinger dostal výprask v titulovém zápase od talentovaného Paradeisera a Němec Niko Samsonidse po brutálním knokautu opouštěl klec na nosítkách!

    Turnaj Oktagon 50 v Ostravě je podle mnohých fanoušků bojových sportů aspirantem na turnaj roku. Už před vypuknutím akce bylo všem jasné, že půjde o skvělou podívanou, protože každý zápas na kartě sliboval atraktivní boj.

    Hodně se očekávalo od návratu oblíbence Matěje Peňáze, který se nedávno neúspěšně pokoušel dostat do slavné UFC. Dlouhoruký bijec, kterého trénuje André Reinders, měl proti sobě nevyzpytatelného norského „zemaře“ Ole Magnora. Ten v minulosti „uškrtil“ Václava Mikuláška a Michala Kotalíka. Na Peňáze ale svými dovednostmi nestačil.

    Matěj Peňáz ukončil svého soupeře během půl minuty.

    Postrach střední divize se po vážném zranění ruky vrátil ve velkém stylu. Peňáz Magnora ukončil během necelé půl minuty a po zápase naznačil, že by brzy rád zápasil o titul, který aktuálně drží novopečený král Oktagonu napříč všemi vahami Patrik Kincl.

    Brazilec naběhl na Vémolu, Lela vše dokumentovala na mobil

    Atraktivní podívanou předvedli také Brazilec Rafael Xavier a Brit Dan Vinni. Vyhrál první jmenovaný, který svého soupeře seslal k zemi v druhém kole.

    Bijec, kterého do klece pravidelně doprovází dobrý kamarád a populární UFC zápasník Johnny Walker, pak vyběhl z klece a vypadalo to, že jde slavit výhru mezi fanoušky.

    Xavier si ale našel v první řadě šampiona a dvojku P4P žebříčku Karlose Vémolu, s nímž v minulosti odmítl zápas o titul v polotěžké váze a zdálo se, že ho snad přede všemi napadne.

    Do Karlose Vémoly se v Ostravě pustil Brazilec Xavier, který v minulosti zápas s Terminátorem odmítl, ale teď si na Vémolu věří.

    Chvíli si ti dva něco vyříkávali a Vémolova manželka Lela vše dokumentovala na mobil. Fotku pak zveřejnila na sociální síti. „S mým mužem by chtěl každý zápasit,“ napsala k fotce slovenská sexbomba.

    Vémola pak v rozhovorech s novináři řekl, že se zápasem s Xavierem nemá problém. Klidně by s ním prý bojoval kdykoliv mezi domluvenými bitvami s Pirátem Krištofičem (29. prosince 2023) a Attilou Véghem (8. června 2024). Zároveň ale Terminátor naznačil, že o takový zápas možná nebudou mít zájem promotéři.

    „Myslím si, že kdyby to přišlo na stůl, pojď zápasit s Vémolou, zase by z toho sešlo. Úplně tomu nevěřím. Fakt jsme mu to nabízeli několikrát. Já mám teď hodně práce. Zase to jen ukazuje, že všichni chtějí zápasit s Vémolou. Já jsem ten vánoční dárek,“ řekl serveru Kaocko.cz Vémola, který si na turnaji v Ostravě střihl další staredown s rivalem Pirátem.

    V kleci Vémola řekl, že zatímco on a Pirát dělají turnaji Oktagon 51 velké promo, šampion střední váhy Patrik Kincl „sedí doma na zadku“.

    Karlos Vémola a Samuel Pirát Krištofič se opět střetli tváří v tvář.

    Z Buchingera cákala krev, ale chtěl dál zápasit. Zastavil ho Attila

    Skutečnou lahůdkou pro milovníky česko-slovenské MMA scény byl titulový zápas v lehké váze mezi legendárním Ivanem Buchingerem a Ronaldem Paradeiserem. Ti dva se utkali už v nedávné minulosti a tehdy „Buki“ svého soka uškrtil v prvním kole.

    Tentokrát to byl ale úplně jiný příběh. Paradeiser od první chvíle dominoval. V prvním kole svého soupeře několikrát dostal do problémů a zdálo se, že je jen otázkou času, než zápas rozhodčí ukončí.

    Ivan Buchinger inkasoval nespočet tvrdých ran.

    Ivan Buchinger inkasoval nespočet tvrdých ran.

    Buchinger ale ukázal neuvěřitelné srdce. Snesl nespočet tvrdých úderů a dokázal ještě několikrát zahrozit. Po třetím kole byl ale zápas ukončen.

    Bývalý šampion lehké i pérové váhy chtěl pokračovat i s výraznými tržnými ranami v obličeji. Jeho tým v čele s Attilou Véghem byl ale proti a rozhodčí Pavel Touš odmával konec.

    Ivan Buchinger inkasoval nespočet tvrdých ran.

    Rozhodčí Pavel Touš ukončuje titulový zápas mezi Buchingerem a Paradeiserem.

    Paradeiser, který opět potvrdil své kvality, po zápase před Buchingerem sympaticky smekl.

    „On je legenda! Ivan Buchinger tady vydláždil cestu fighterům jako jsem já, abychom teď měli co žrát. Takže jsem velmi šťastný, že můžu získat první pás proti Ivanovi, který je v mém srdci velký šampion a chci mu poděkovat za to, co udělal pro tuto scénu. Děkuji!“ řekl Paradeiser, který pak fanoušky vyzval, aby Buchingera odměnili potleskem. Legendární Slovák šel po turnaji okamžitě na šití.

    Ronald Paradaiser slaví největší vítězství své kariéry.

    Němce odnášeli na nosítkách, fanoušci kritizují rozhodčího za pozdní zásah

    Zlatým hřebem večera byl další titulový zápas, tentokrát v pérové váze. Belgický přízrak Losene Keita byl jasným favoritem. Šikovný Němec Niko Samsonidse ho ale v prvním kole překvapil a vypadalo to, že by se diváci mohli dočkat dlouhé a vyrovnané bitvy.

    Nestalo se ale tak.

    Keita v druhém kole výrazně přidal. Nejprve trefil úder, kterým poslal soupeře k zemi. Pak miláček fanoušků pokračoval v tvrdém dobíjení Samsonidseho na zemi.

    Fanoušci na sociálních sítích správně upozorňují, že rozhodčí Jan Voborník trochu zaspal a měl zápas ukončit dříve. Německý bojovník tak inkasoval zbytečně o několik úderů navíc a z klece ho odnášeli na nosítkách. Z boje si navíc odnesl bolestivé zranění v podobě zlomené čelisti.

    Niko Samsonidse opouštěl klec na nosítkách.

    „Před zápasem jsem říkal, že Samsonidse nikdy nedostal tvrdý úder. Sliboval jsem, že ode mě ho dostane a taky se tak stalo. V prvním kole to nebylo úplně ono a musel jsem si hlídat spoustu věcí. Chovám ke všem respekt, ale musí si uvědomit, že nyní je to Keitova show,“ reagoval Losene Keita na své další přesvědčivé vítězství.

    Losene Keita slaví výhru. Jeho soupeř Niko Samsonidse stále leží na zemi a má podle všeho zlomenou čelist.

    Keita pak po zápase na tiskové konferenci vyzval nového šampiona lehké váhy Paradeisera, kterého před časem porazil na body. Belgičan navrhl zápas 29. prosince v O2 areně, což Slovák pochopitelně odmítl, protože se soustředí na projekt Tipsport Gamechanger, kde budou příští rok bojovat zápasníci lehké váhy.

    Stále není jisté, zdali se zde kromě Paradeisera v druhé řadě projektu představí i Keita, který na tiskovce oznámil, že ho nyní zajímá hlavně pérová váha.

    Fotogalerie