Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Chtěl bych být jako Stanciu... Kdy Sparta smaže Pokáčovu ódu na hvězdu Slavie?

    Hudebník Jan Pokorný (28) alias Pokáč před časem nazpíval písničku o fotbalistovi Stanciovi. Jednalo se o ódu, v níž zpěvák rumunského záložníka vynáší do nebes. Tehdy Nicolae Stanciu (26) kopal za Spartu, byl miláčkem tribun a dělal i kapitána. Dnes je ale na Letné považován za největšího zrádce, jelikož čerstvě podepsal smlouvu s nenáviděnou Slavií. Fanoušci mu vyhrožují a pálí jeho dresy. Sparta ale zmíněnou písničku ze svého YouTube kanálu stále nesmazala. Proč?

    „Já chtěl bych být jako Nicolae Stanciu, být jednou jako on je můj sen, nemusel bych o prachy prosit mamču, být tak skvělým hráčem a skvělým člověkem,“ zpívá písničkář Pokáč na adresu „sparťanského zrádce“ Nicolae Stancia.

    Dále populární hudebník vtipně komentuje skvělé přímé kopy rumunského reprezentanta. Poukazuje také na jeho dobrý charakter. „On je skvělý hráč a navíc skromný kluk. Sláva i skandály vždy mu byly zcela fuk,“ zpívá Pokáč.

    Tato slova příliš nekorespondují s tím, co o Stanciovi nyní říkají sparťanští fanoušci, kteří mu nemohou odpustit zradu v podobě přestupu k rivalovi. Mluví o něm jako o žoldákovi, rozvraceči kabin a vrchním potížistovi.

    Na sociální sítích mnoho lidí vyjadřuje své nepochopení nad tím, že zmíněná „óda na Stancia“ stále visí na oficiálním YouTube kanálu pražské Sparty. 

    Slávisté si z toho pochopitelně dělají legraci, sparťané ale zuří. „Pokáči, přezpívej to!“ vzkazují někteří fans.

    Této výzvy se chopil slávistický raper Dekret, který se před pár dny vytasil s jakousi parodií na Pokáčův hit s názvem „Ahoj Nico“, kde rumunského fotbalistu vítá a připravuje ho na angažmá v Edenu.

    Sám Pokáč v den, kdy Slavia Stanciův příchod potvrdila, si na svém Facebooku dělal legraci, že s rumunským fotbalistou do Edenu přestupuje také.

    „Přestupuju v balíčku s Nicem. Aktualizovanou verzi songu očekávejte brzy na kanále tvslavia,“ napsal písničkář.

    Legrácky Pokáče nepřešly. Nedávno v pořadu Tiki-Taka vtipkoval, že píseň za zajímavou nabídku možná prodá Slavii. 

    „Je to jen písnička. Lidé to musí brát s nadsázkou. Stačí jedna verze,“ odpověděl na dotaz moderátora Petra Svěceného, zdali neuvažuje o přetextování písně.

    Pokáč: Je to na Spartě!

    Pravda nejspíše je, že Sparta ze svého kanálu tuto píseň smazat jen tak nemůže, protože jejím autorem je přece Pokáč a ten s mazáním asi moc nesouhlasí. I když už nechce být jako Nicolae Stanciu.

    Redakce Expres.cz písničkáře oslovila. Zeptali jsme se ho, zda je pravda, že on nemá zájem o smazání songu.

    „Je to na Spartě. Já to beru s humorem, ale ta náklonnost (ke Stanciovi, pozn. red.) už mě samozřejmě přešla. Z internetu se nic smazat nedá, co tam jednou bylo, už tam zůstane. Nemám problém s tím, kdyby to Sparta smazala,“ vzkázal nám Pokáč.

    Pokáč v písničce Stancia vychválil až do nebes.

    Rumunský fotbalový reprezentant Nicolae Stanciu do české ligy poprvé zamířil na konci ledna roku 2018. Stál téměř sto milionů korun a stal se nejdražším hráčem v historii české ligy. Velice rychle se stal oporou Letenských, v mnoha zápasech nosil i kapitánskou pásku. 

    Stanciu byl hlavní hvězdou Sparty a nosil i kapitánskou pásku.

    Po necelém roce se začalo spekulovat o tom, že Stanciu má zaječí úmysly a chce ze Sparty zmizet. On však fanoušky uklidňoval tím, že z klubu neodejde, dokud nevyhraje nějakou trofej. 

    Začátkem roku 2019 Stanciu opustil zimní soustředění Sparty a za zhruba 200 milionů přestoupil do saúdskoarabského Al Ahli. Pikantní je, že podle zákulisních informací Sparta za Stancia stále nedostala ani korunu.

    Nicolae Stanciu ve slávistické kabině

    V červenci se Nicolae Stanciu upsal Slavii. Údajně měl tentokrát stát lehce přes sto milionů korun a znovu tak zlomil rekord. Zároveň jde o bezpochyby nejpikantnější přestup posledních let.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:14 pátek 15. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      36
    • Super
      35
    • Sladký
      35
    • Haha
      34
    • Cože
      34
    • Trapas
      33
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...