Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Tragédie v rodině a chuligánské bitky! Příběh MMA zápasníka, který chce sebrat Vémolovi pás

    Milan Ďatelinka | foto: Instagram

    Je pevně přesvědčený o tom, že porazí šampiona ve střední váze Karlose Vémolu (35). Podobně sebevědomých borců se za poslední dobu vyrojilo několik. Mikulášek i Lohoré vyhořeli. Teď se blíží šance pro slovenského MMA zápasníka Milana Ďatelinku (25), jenž se (pokud to koronavirová pandemie dovolí) Terminátorovi postaví 27. března na galavečeru Oktagon 22. Jaký je příběh borce, který už delší dobu prahne po titulovém pásu?

    Thomas Robertsen, Václav Mikulášek i Alex Lohoré věřili, že mají šanci na výhru. Na brutální sílu Karlose Vémoly ale ani jeden z nich nedokázal najít recept a potvrdilo se tak, že ve váhové kategorii do 84 kilogramů nemá v Česku Vémola konkurenci. 

    Teď se ale objevil nový borec, který je přesvědčený o vítězství, i když ho sázkové kanceláře i experti necelé dva měsíce před zápasem výrazně podceňují.

    „Dám do toho všechno, jsem přesvědčený, že vyhraji,“ píše Slovák Milan Ďatelinka na Instagramu těm, kteří v jeho schopnosti příliš nevěří.

    Pravda je, že oproti Vémolovi Ďatelinka nemá příliš velké zkušenosti. Například ale s Karlosovým nedávným soupeřem Václavem Mikuláškem vychází rodák z Považské Bystrice jako mnohem nebezpečnější a komplexnější borec.

    Pro důkaz, jak dobrým a takticky vyspělým zápasníkem Ďatelinka je, nemusíme chodit daleko. 

    Na posledním galavečeru organizace Oktagon MMA v roce 2020 poměrně snadno ukončil obávaného bijce Davida Hoška a ukázal tak, že jestli má někdo na česko-slovenské MMA scéně byť jen malou šanci Vémolovi vzít pás pro šampiona střední váhy, je to právě on.

    Vyrůstal bez otce, rodině se bojové sporty nejprve nezamlouvaly

    Za usměvavou tváří tento svalovec skrývá vzpomínky, na něž by nejraději zapomněl. Když mu byly dva roky, náhle zemřel jeho otec.

    „Stále to nějak vnímám a není mi to příjemné, chtěl bych mít dva rodiče a poznat ho,“ svěřil se slovenskému Denníku N Ďatelinka.

    Začínal s basketbalem, pak se ale zamiloval do bojových sportů. S MMA konkrétně začal ve svých patnácti letech. U příbuzných se ale zpočátku nedočkal příliš velkého pochopení. 

    „Museli se s tím vyrovnat, co jiného jim zbylo,“ vzpomíná ranař, který poté propadl i chuligánským bitkám a pral se za bratislavský Slovan.

    Milan Ďatelinka

    Mr. Comeback zvažoval konec kariéry, pak se vrátil ve velkém stylu

    Postupem času si ale Ďatelinka uvědomil, že v něm dřímá velký talent a byla by škoda ho využívat jen během pouličních šarvátek s dalšími fotbalovými ultras. Začal na sobě makat a brzy přišlo laso z organizace Oktagon, která tehdy ještě zdaleka neměla takový ohlas, jako má dnes. 

    Nabídku zúčastnit se reality show Oktagon Výzva, kam chodí hlavně nadějní zápasníci, chtěl Milan Ďatelinka původně odmítnout. S odstupem času dnes uznává, že je velmi rád, že to neudělal, protože by se pravděpodobně jednalo o největší chybu v životě.

    Zatímco kamarádi Ďatelinkovi přezdívají Lolo, v MMA komunitě má sympatický Slovák přezdívku Mr. Comeback neboli pan Návrat.

    „Ondřej Novotný (promotér Oktagon MMA) to zmínil na některém zápase. Měl jsem totiž pár takových, kdy jsem se dostal z téměř prohraných situací. Přezdívka se mi zalíbila, tak jsem si ji nechal,“ vysvětlil netradiční zápasové jméno Ďatelinka.

    Milan Ďatelinka věří, že má na to, aby Vémolu porazil a stal se novým šampionem.

    Přezdívka Mr. Comeback k němu sedí i z jiného důvodu. Slovenský zápasník měl před časem období, kdy ho zápasení nenaplňovalo a zvažoval, že ukončí kariéru.

    „Potřeboval jsem si oddychnout, nabrat motivaci a chuť, protože jsem dlouho nebyl na správné vlně. Začal jsem už i pracovat, ale stále mi to srdce ani hlava nechtěly dovolit,“ zavzpomínal na těžké období Ďatelinka.

    Co se týče jeho zápasu s Karlosem Vémolou, Ďatelinka není žádný snílek a dobře si uvědomuje, že půjde o nejtěžšího soupeře jeho zatím poměrně krátké kariéry. Je mu jasné, že pokud chce Vémolu porazit, bude ho muset ukončit před limitem, protože Karlos zápasy na body neprohrává.

    „V zápase budu jasně dominovat,“ řekl před časem pro deník Sport Vémola.

    „Karlos je v boji na zemi špičkový, fenomenální, ale máme taktiku, kterou bychom ho mohli porazit,“ reagoval Ďatelinka, jemuž sázkové kanceláře příliš nevěří a pasují ho do role jasného outsidera.

    Nutno dodat, že sázkové kanceláře nevěřily v listopadu roku 2019 ani Attilu Véghovi, a jak to tenkrát dopadlo...

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:16 pondělí 14. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      24
    • Super
      21
    • Tvl
      19
    • Haha
      18
    • Sladký
      18
    • Cože
      16
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz