Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vémola po výhře nad Mikuláškem: Chci silné soupeře! Proč ale odmítá Peštu?

    Podruhé za sebou porazil papírově výrazně slabšího soupeře a hned volá po zápasu o titul. „Je mi jedno, s kým půjdu. Já si soupeře nevybírám,“ řekl po zápase s Václavem Mikuláškem (32) sebevědomě Karlos Vémola (35). Když mu byl poté nabídnut adekvátní soupeř v podobě UFC veterána Viktora Pešty (30), Terminátor tuto možnost rázně smetl ze stolu. Vyhýbá se snad Vémola silným soupeřům?

    Podle expertů byl dlouhé měsíce promovaný duel mezi Karlosem Vémolou a Václavem Mikuláškem naprosto zbytečnou událostí. Všichni tušili, jak to dopadne, a předzápasové analýzy se naplnily.

    Vémola, který stále patří mezi největší MMA jména v Česku, nedal Mikuláškovi vůbec žádnou šanci. „Jeho roky jsem nemohl dohnat,“ řekl bijec s přezdívkou Baba Jaga po zápase, který trval 122 vteřin.

    A měl pravdu. 

    Mikulášek se MMA na takovéto úrovni věnuje pouhé dva roky, Vémola je zato matador, prošel slavnou UFC a na české scéně stále budí respekt. 

    Fanouškům bojových sportů ale přijde zvláštní, že si ranař z Olomouce dlouhodobě vybírá papírově slabší soupeře a zejména pak zápasníky, kteří mu budou stylově sedět.

    Před zmíněným Mikuláškem Vémola zápasil proti norskému policistovi Thomasi Robertsenovi, který okupuje 355. místo světového žebříčku střední váhy. Pro srovnání: Vémola drží 60. až 70. místo.

    „Chtěli jsme, aby měl kvalitnější zápasníky, kteří mu stylově nesedí. Vémola si ale své soupeře vybírá pečlivě. V zápase s Patrikem Kinclem to bylo jasně vidět. Kdyby k druhému zápasu došlo, Vémola by prohrál. Karlos by měl začít přijímat skutečné soupeře bez ohledu na to, jestli mu stylově sedí, nebo nesedí. Na akci Rytmus vs. Marpo jsme mu přivezli Brazilce za velice nevýhodných podmínek pro nás, protože si v Evropě nevybral ze sedmi bojovníků, kteří na tom byli srovnatelně,“ řekl před časem pro Expres.cz bývalý Vémolův boss a někdejší promotér organizace XFN Petr Kareš.

    Že má Vémola rád tzv. „easy money“, potvrzuje i současný Karlosův boss Ondřej Novotný.

    „Jak má Karel rád výzvy, tak ho baví i rychlý prachy. A řekl: O. k., dej mi ho, pošli peníze na účet a já ho zmlátím,“ uznal v rozhovoru pro iDNES.cz Novotný, který tak narážel na zápas s Mikuláškem, jenž je horší o několik tříd.

    Chci kohokoliv, ale Peštu ne!

    Jedinou opravdovou výzvou pro Vémolu za poslední roky byl Slovák Attila Végh, který loni v listopadu Terminátora ukončil v prvním kole.

    „Chci titulový zápas! A je mi jedno s kým. Koho mi dají, s tím půjdu. V jakékoliv váze, střední (84 kg), polotěžké (93 kg) i těžké (120 kg). Já si soupeře nevybírám, to myslím vážně,“ řekl po sobotním zápase na tiskové konferenci Vémola, který jako vždy oplýval sebevědomím.

    Fanoušci bojových sportů by si už delší dobu přáli vidět jeho souboj s Viktorem Peštou, jenž se jako druhý Čech právě po Vémolovi dostal do slavné UFC a patří k uznávaným bojovníkům. 

    Viktor Pešta

    Navíc je stejně jako Karlos vynikajícím wrestlerem a jejich zápas by mohl být velmi vyrovnanou bitvou. Kromě fanoušků si to nejspíše myslí i promotér organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný, který na zmíněné tiskovce Vémolovi Peštu předhodil.

    „Až si ten titul zaslouží, tak ho půjdu zmlátit a seberu mu ho. Kdo on sakra vůbec je? On je nikdo,“ reagoval Vémola.

    Terminátor mezitím na tiskové konferenci vyzval Slováka Samuela „Piráta“ Krištofiče, který měl na turnaji Oktagon 19 také zápas a také zvítězil.

    „Rozhodně se ho nebojím, jestli chcete, předhoďte ho lvům,“ řekl Vémola směrem k promotérům Novotnému a Nerudovi.

    Krištofič většinu své kariéry nastupuje ve velterové váze a dá se tak očekávat, že když k zápasu dojde, bude mít Vémola opět váhovou převahu a nebude pro něj problém jednatřicetiletého Slováka hodit na zem.

    „V pondělí jsem v zpátky v gymu, na konci roku už dostanu těžkého soupeře, nebude to zadarmo. Je to to nejlepší, co mě mohlo potkat. Nezpomaluju, nebudu se přes Vánoce přežírat. Chci mít titul přes rameno,“ hlásí Vémola, který se má objevit na turnaji Oktagon 20, který se uskuteční 30. prosince. Podle oficiálních stránek organizace Oktagon MMA by mělo jít o zápas v polotěžké váze.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:45 středa 7. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      31
    • Cože
      25
    • Trapas
      23
    • Tvl
      22
    • Sladký
      21
    • Super
      20