Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Záhada kolem stavu Slukové: Manažer popřel, že by olympionička byla v nemocnici

    Covidovou smršť v českém olympijském týmu odskákala i Markéta Nausch Sluková. | foto: Koláž Expresu

    Covidovou smršť v českém olympijském týmu odnesla i zkušená beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (33), která kvůli hrám v Tokiu dokonce odložila plány na založení rodiny. Ve čtvrtek večer ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) zmínil, že nakažená česká sportovkyně má těžší průběh a skončila v nemocnici. Konkrétně Slukovou ministr nezmínil, ale vzhledem k tomu, že ostatní nakažení jsou muži, všichni si začali o sympatickou volejbalistku ihned dělat starosti. Manažer české olympioničky ale nyní vyvrátil, že by měla Sluková těžší průběh a sdělil také, že sportovkyně není v nemocnici.

    „Pokud vím, jedna z těch sportovkyň dokonce má těžší průběh. Nevím, jestli je to pravda, ale myslím, že byla odvezena do nemocnice na podporu kyslíkem,“ řekl Vojtěch pro televizi Nova.

    Jedinou nakaženou ženou z české výpravy do Tokia je třiatřicetiletá beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková. 

    „Moc nevím, co k tomu říct. Převažuje obrovské zklamání. V našem sportovním mikrosvětě je pro mě strašně smutné, že naše cesta na sportovní vrchol v Tokiu končí takhle,“ řekla pro CNN Prima News Nausch Sluková poté, co se dozvěděla, že se na letošní olympiádě v Tokiu nepředstaví.

    Co se týče jejího zdravotního stavu, k němu se nyní vyjádřila agentura Sport Invest Marketing, která českou beachvolejbalistku zastupuje.

    „Markéta Sluková netrpí těžším průběhem onemocnění covid-19, neleží v nemocnici na kyslíku, byla jen na kontrole a ulehala ke spánku ve svém pokoji v izolačním hotelu,“ sdělila agentura deníku Blesk.

    Sluková čekala na výsledky v izolaci. Společně se svou parťačkou Barborou Hermannovou Markéta doufala, že se jí nákaza vyhne. Nudu na pokoji zaháněly tréninkem s medicinbalem. 

    Pak ale přišlo obrovské zklamání, zvlášť pro tu zkušenější z volejbalového páru. Sluková totiž kvůli účasti na olympiádě odložila založení rodiny s manželem a trenérem Simonem Nauschem.

    „Strašně nás to bolí, vůbec jsem tu situaci nestrávila. Už jsme si poplakaly, zanadávaly, zase poplakaly. Jen doufám, že další pozitivní případy nebudou přibývat. Tohle je noční můra každého olympionika, který se dostane tak daleko a je těsně před branami turnaje,“ řekla pro Sport.cz Sluková, která není první a možná ani poslední českým sportovcem, co kvůli covidu-19 přišel o letošní olympiádu.

    Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková

    ČOV si chce posvítit na „covidový let“ do Tokia

    V Tokiu se bohužel nepředstaví také cyklista Michal Schlegel a stolní tenista Pavel Širuček.

    Všichni zmínění byli na palubě vládního speciálu, který odletěl směr Japonsko minulý pátek z pražských Kbel. V médiích se v minulých dnech objevily zprávy, že se na palubě nedodržovala protiepidemická opatření. Český olympijský výbor (ČOV) slíbil, že celou věc prošetří.

    „Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval okamžitě zahájil vyšetřování, které povede společně s místopředsedou ČOV Filipem Šumanem. Dohlížet na jeho průběh bude ombudsman ČOV Alexander Károlyi. Toto vyšetřování se konkrétně zaměří na to, zda byla dodržena všechna bezpečnostní opatření proti šíření nemoci covid-19 před, v průběhu a po charterovém letu a jestli někteří jednotlivci při cestě nezanedbali své povinnosti,“ stojí v tiskové zprávě Českého olympijského výboru.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:34 sobota 20. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      9
    • Sladký
      3
    • Tvl
      3
    • Haha
      2
    • Super
      1
    • Cože
      1
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

    Vezmeme vás na titulní stranu
    Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

    jít naiDNES.cz