Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zelenka ostře sepsul Spartu: Priskeho kolečko? Trapárna pro děti! Co Rosický?

    Lukáš Zelenka v rozhovoru pro Expres.cz zkritizoval Priskeho kolečko. | foto: Profimedia

    Se Spartou dvakrát opanoval ligu i tuzemský pohár. V rudém dresu si zahrál prestižní Ligu mistrů a právem se řadí mezi klubové ikony. Bývalého skvělého záložníka Lukáše Zelenku (42) pochopitelně trápí, když sleduje, jak se klub jeho srdce už několik let trápí. V rozhovoru pro Expres.cz někdejší velký talent českého fotbalu jasně pojmenoval hlavní problémy nekonečné krize mančaftu z Letné. Je evidentní, že Zelenkovi nepadl příliš do oka dánský kouč Brian Priske, který si snaží získat fanoušky i hráče pozápasovým kolečkem. „Je to trapná šaráda, kterou bych pochopil leda tak u dětí,“ pravil na plná ústa Zelenka.

    Vedení Sparty na něj nezapomíná a často ho zve na exhibice legend. To ale Lukáši Zelenkovi nebrání v tom, aby ostře zkritizoval výkony Priskeho party, která zaznamenala pět remíz v řadě a na vedoucí Plzeň ztrácí už osm bodů. Západočeši mají navíc zápas k dobru.

    „Je to donebevolající bída. Chyba je i v trenérovi, který podle mě podělal začátek sezony. Mám na mysli ty evropské poháry, kdy proti Vikingu Stavanger postavil špatnou sestavu. Hrál na jednoho útočníka, teď zase hraje na dva, nefunguje jim to, ale on nic nezmění. Na druhou stranu je třeba dodat, že ten tým asi nemá takovou kvalitu. Odešli dobří hráči a bylo zapotřebí sehnat nějakou náhradu. To ale Sparta neudělala,“ kroutí hlavou Zelenka.

    Velmi ostrá kritika se v posledních týdnech snáší zejména na hlavu sportovního ředitele a klubové legendy Tomáše Rosického. Zelenka se tomu vůbec nediví.

    „Je ve vedení, takže to jde i za ním, ale management Sparty je špatný už několik let. Nefungovalo to i před Tomášem. Dělají hráče, kteří na to nemají. Teď byl volný Vlkanova, proč po něm nešli? Na co čekali? I kdyby vyšel na dvacet milionů, tak by to byl pro Spartu pořád výborný nákup. Ten hráč má potenciál. Podívejte, jak hraje v Plzni,“ říká sparťanská ikona.

    Tomáš Rosický a nový kouč Sparty Brian Priske

    Priskeho kolečko? Trapárna pro děti! Sparta vybrala špatného kouče

    Zelenku, stejně jako mnoho dalších sparťanských srdcařů, už začíná rozčilovat rituál, který na Letnou přivedl dánský trenér Brian Priske. Ten po každém zápase utvoří se všemi hráči i členy realizačního týmu jakési kolečko a dramaticky promlouvá ke svým svěřencům na stadionu před fanoušky.

    „Ten trenér se mi nelíbí. A to jeho kolečko, to je trapné. Dělají to děti, je to pořád dokola. Po každém zápase dělat kolečko a takovou šarádu pro lidi? To mají dělat v kabině. Pochopil bych to po vítězném zápase, ale ne po remíze nebo prohře pořád dělat kolečko. Působí to divně. Myslím, že je tam problém v komunikaci. Podle mě Sparta s Priskem udělala chybu, v Česku je přece dost kvalitních koučů, nevím, proč vybrali zrovna jeho,“ nechápe trojnásobný český reprezentant.

    „Oni pořád řeší data a data. Já to ale vidím tak, že proti Baníku měli dvacet střel, z toho tři na bránu a dali jeden gól. Potřebují rozdílového hráče, neudělají Vlkanovu, ale na poslední chvíli přivedou mladého gólmana, i když mají brankářů deset. Z jejich kroků zůstává rozum stát,“ dodává Zelenka.

    Priskeho kolečko

    Na Spartu si dnes každý věří, za nás to bylo jinak

    Lukáše Zelenku, který býval v dorostu společně s Tomášem Rosickým považován za jeden z největších talentů Sparty, překvapuje, že i přes bídné výsledky za klubem z Letné stále stojí jeho fanoušci.

    „Lidi pískají, ale pořád na ně chodí. Za mých časů, když jsme nevedli do poločasu, hned se na nás pískalo, a to jsme neměli takovou krizi. Ti hráči se s tím musí vyrovnat, žijí tam v bublině a za průměrné výsledky se chválí. Vyhrají na začátku sezony a slaví, jak když mají titul,“ pokračuje v kritice legendární „Zelí“.

    Nejvíce Zelenku Sparta rozčílila v Teplicích, kde svěřenci kouče Priskeho ztratili vedení 2:0 a nakonec se ještě strachovali, aby ze Stínadel neodjížděli s prázdnou.

    „Byl to jasný zápas, vedli 2:0 a nakonec se v posledních minutách ještě Teplice ženou za vítězstvím. Dříve jsme taky občas prohráli, ale soupeř bránil, odkopával a my tlačili. Dnes si na Spartu každý věří,“ řekl na závěr Lukáš Zelenka.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:30 úterý 24. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      34
    • Super
      25
    • Cože
      6
    • Trapas
      4
    • Tvl
      3
    • Sladký
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...