Lukáš Vácha o konci ve Spartě: Je mi třicet, ale cítím se na pětatřicet

Bývaly časy, kdy byl Lukáš Vácha nejen oporou Slovanu Liberec, ale i pražské Sparty. To už je ale minulostí. Vicemistr Evropy do sedmnácti let se kvůli častým zraněním dostal až do béčka letenského týmu a sám přiznává, že na víc už nemá. V červnu mu navíc končí smlouva. Znamená to konec jeho kariéry?

Je mu sice teprve třicet let a už přemýšlí o konci kariéry. Lukáš Vácha přiznává, že nejenže už zdravotně nemá na A-tým pražské Sparty, ale zatím ani neví, jestli po konci sezony bude moci pokračovat v třetiligovém béčku.

„Moje budoucnost je taková, že mám kontrakt do 30. června. Komunikuju s vedením a trenérem, jestli bych měl prodlužovat smlouvu. Dokud budu zdravý a budu fungovat na tom postu, na kterém funguju teď, doufám, že budu ještě působit ve Spartě,“ svěřil se fotbalista, podle něhož vše závisí na jeho výkonech.

„Pracuju na tom svými výkony a tím, jakým způsobem v tom béčku funguju. Myslím si, že vizitka našeho B-týmu je slušná. Čeká nás půlka sezony, jsme druzí, máme cíl postoupit do druhé ligy a od toho se podle mě bude vše vyvíjet,“ říká Vácha, kterého limituje hlavně jeho zdravotní stav.

„Je mi třicet a cítím se na pětatřicet. Jsou dny, kdy se mi z postele vstává hrozně, jindy jsem zase svěží a těším se. Já bych to nechtěl dostat do fáze, že bych byl z toho sportu otrávený a ničil by mě. Jakmile bych to přetahoval, radši bych to ukončil,“ vysvětlil.

Ačkoliv přiznává, že i po konci kariéry by rád zůstal ve Spartě, neví, zda dostane šanci. „Přání by to bylo, ale druhá věc je, jestli se ty dveře, co se pracovní stránky týče, otevřou. Opakuju ale, že bych chtěl hrát, dokud budu zdravý a budu to zvládat,“ dodal Vácha, jenž vyrazil na slavnostní opening společnosti Victoriano, která se zaměřuje na pánskou módu.

A právě tímto směrem by nejspíše vedly i jeho kroky po ukončení kariéry. „LV6 vlastním, ale teď nefunguje. Je zmražená. Je to jedná z věcí, kterou můžu po kariéře dělat naplno, teď to ale neřeším,“ uzavřel Vácha.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:30 středa 17. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 51
  • 49
  • 49
  • 44
  • 43