Hrdina z Tokia Krpálek o „karfiolech“: Po olympiádě mi tahali krev z uší, blbě slyším!

Lukáš Krpálek (30), který v Tokiu vybojoval své druhé olympijské zlato v kariéře, promluvil o pověstných „karfiolech“. Uši zalité krví trápí nejenom MMA zápasníky! Judista se svěřil, že má po olympijských hrách problémy se sluchem.

Jeden z největších hrdinů české výpravy v Tokiu Lukáš Krpálek byl hostem známé fotbalové talkshow Tiki-Taka na kanále O2 TV Sport. „Můžu se tě zeptat na ty uši?“ zeptal se Krpálka moderátor pořadu Petr Svěcený, který narážel na judistovy oteklé uši, jimž mezi zápasníky slangově říká „karfioly“.

„Samozřejmě to bolí,“ culil se judista Krpálek, který pak detailně promluvil o svých problémech s ušima.

„Když jsem byl poprvé v Japonsku, tak se mi to stalo, pak jsem měl čtrnáct let klid a netrpěl na to, až do chvíle před olympiádou, kdy jsem si tohle ucho znovu obnovil. A teď na to zase trochu trpím,“ dodal Krpálek.

Ostatní hosty i fanoušky zajímalo, jak „karfioly“ vlastně vzniknou.

„Člověk do toho dostane trochu ránu nějakým způsobem a začne to natékat, nalije se to krví. Od té doby, co jsem se vrátil z olympiády, jsem byl dvakrát na vytažení. Teď to mám v takové fázi, že to mám nalité dovnitř, takže i blbě slyším,“ popsal své trable judista.

Lukáš Krpálek promluvil o problémech se sluchem.

O Krpálkovi se ví, že má stejně jako další zápasníci oproti běžným lidem trochu posunutý práh bolesti. 

Ve finále v Tokiu porazil velmi těžkého soupeře, i když ho trápilo nepříjemné zranění prstu na levé ruce. Na krví zalité uši si český judista už samozřejmě zvykl a bere to jako běžnou věc.

„Stává se to v bojových sportech, v MMA, judu, ale třeba i v ragby, když do toho jdeme hlavou,“ řekl na závěr Krpálek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:39 středa 8. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 10
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1